Gemeente 's-Hertogenbosch

28-03-2007
Eerste bedrijf op bedrijventerrein Treurenburg
Midi Center uit Alkmaar is de eerste organisatie die een gebouw gaat ontwikkelen op het nieuwe bedrijventerrein Treurenburg. Wethouder Van de Mortel heeft op woensdag 28 maart de reserveringsovereenkomst aangeboden aan mw. Zonneveld-Burgers, projectleider van Midi Center. Midi Center ontwikkelt daarmee haar derde bedrijfsverzamelgebouw in de gemeente.

Sinds 2004 zit de economie weer in de lift. Dit vertaalt zich in een groei van de werkgelegenheid en een toename van gebruik van bestaand vastgoed. De leegstand van bedrijfs- en kantoorgebouwen neem sterk af. De vraag naar panden is vanaf het vierde kwartaal van 2006 in 's-Hertogenbosch explosief gestegen. De kavels op bedrijventerrein De Brand zijn nagenoeg uitgegeven. Voor Treurenburg zijn intussen meer gegadigden dan kavels. Wethouder Van de Mortel overhandigt de overeenkomst aan het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op bedrijventerrein Treurenburg.]

Midi Center is het eerste bedrijf dat de reserveringsovereenkomst ontvangt. De eerste bouwplannen voor de kavels verwacht de gemeente in september 2007. De overige tien bedrijven ontvangen in de loop van april een reserveringsovereenkomst voor de kavels.

Voorwaarden aangepast aan de markt
Vorig jaar heeft het college besloten de bebouwingseisen en uitgifteregels voor Treurenburg te wijzigen. Dit was nodig omdat de uitgifte van kavels op het nieuwe bedrijventerrein niet naar wens verliep. De kavels zijn nu opgedeeld in kleinere bouwvlakken en de verplichting van gebouwd en ondergronds parkeren is losgelaten. Daardoor kan worden bespaard op bouw- en constructiekosten. Ook de verplichting om bedrijfsgebouwen in twee bouwlagen te realiseren is komen te vervallen. Overigens blijven duurzaamheid en het gewenste kwaliteitsniveau gewaarborgd. Dat het besluit om nieuwe maatregelen te treffen succesvol is, blijkt uit de grote belangstelling voor Treurenburg.