Algemene Rekenkamer

Uitnodiging

Persbijeenkomst Algemene Rekenkamer Verslag 2006 en Terugblik 2007

22-3-2007

Op donderdag 29 maart 2007 publiceert de Algemene Rekenkamer het Verslag 2006 en elf terugblikrapporten. Ook verschijnt op 29 maart een collegiale toetsing (peer review) over de Algemene Rekenkamer.

Uitnodiging voor persbijeenkomst met college van de Algemene Rekenkamer Verslag 2006 en Terugblik 2007

Het college en de secretaris van de Algemene Rekenkamer nodigen de pers uit om tijdens een bijeenkomst op donderdag 29 maart van 15 uur tot 16 uur van gedachten te wisselen over deze publicaties. Deze persbijeenkomst vindt plaats bij de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Het liefst vernemen we uiterlijk dinsdag 27 maart of u van deze uitnodiging gebruik maakt en wie we kunnen verwachten. U kunt zich telefonisch of per email aanmelden bij Joke den Dulk, 070-3424400, j.dendulk@rekenkamer.nl

NB De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor de pers.

De Terugblik 2007 is een Terugblik op 11 onderzoeken die eerder zijn verschenen. Bekeken is in hoeverre de ministeries onze aanbevelingen opvolgen en hun toezeggingen nakomen. Het gaat om de volgende rapporten:


-Sociale werkvoorziening;

-Groene stroom;

-Geluidsisolatie Schiphol fase 2;

-Fraudebestrijding: stand van zaken 2004;

-Toezicht op Luchtverkeersleiding Nederland;

-Voortgang bodemsanering;

-Functioneren Kustwacht Nederland;

-Aanpak lokaal veiligheidsbeleid;

-Premie-inning werknemersverzekeringen;

-Beveiliging van Nederlandse ambassades in het buitenland;
-Gebruik van grenscontroles bij terrorismebestrijding.

Exemplaren van het Verslag 2006, het rapport Peer review Algemene Rekenkamer, de terugblikrapporten en de bijbehorende persberichten zijn op 29 maart vanaf 9.00 uur af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag of kunnen op verzoek worden toegemaild.



Algemene Rekenkamer