Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Extra snelheidscontroles Crailoseweg

Arbeidsinspectie legt werk stil

Huizen, 29-03-2007 * De Arbeidsinspectie heeft op de Crailoseweg in Huizen werkzaamheden stilgelegd omdat de hoge snelheid van het passerende verkeer voor de werknemers gevaarlijk is. Politie Gooi en Vechtstreek gaat extra snelheidscontroles houden om de snelheid - en dus het gevaar - te verminderen.

De werkzaamheden aan de Crailoseweg in Huizen betreffen de verbreding van het viaduct van de over de Crailoseweg lopende A-1. De normale snelheidslimiet van 80 km/h is in verband met deze werkzaamheden teruggebracht tot 50 km/h. Veel automobilisten gaan echter, als zij vlak voor de werkzaamheden het verkeerslicht op groen zien staan, met onverminderde of zelfs verhoogde snelheid langs de bouwlokatie. De Arbeidsinspectie vond die hoge snelheden gevaarlijk en onacceptabel en heeft het werk stilgelegd.

Politie Gooi en Vechtstreek is gevraagd maatregelen te nemen om de snelheid tijdens de werkzaamheden omlaag te brengen. Naast extra - digitale - snelheidscontroles worden er ook attentieborden geplaatst.