Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 29-03-2007

Schennis

NIEUWEGEIN Twee mannen werden op woensdag 28 maart aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Rond 15.00 uur surveilleerde een motoragent op de Laagravenseweg. In het bosperceel gelegen tussen de Ravensewetering en de Houtenseweg werd hij aangesproken door een aantal jongeren. Zij vertelden dat zich daar enkele naakte mannen bevonden.

De agent stelde een onderzoek in en trof eerst één naaktliggende man aan. Deze man, een 63-jarige Nieuwegeiner, werd aangehouden. Om de verdachte naar het politiebureau over te brengen, liep de motoragent met de inmiddels aangeklede verdachte naar de Ravensewetering, zodat een politievoertuig hem over kon brengen. Onderweg naar de Ravensewetering liepen zij een andere naakte man tegen het lijf. Deze man, 58 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, lag eveneens langs een bospad in het bosperceel. Ook hij werd aangehouden, mocht zich eveneens aankleden en werd tezamen met de andere verdachte naar het politiebureau overgebracht. Tegen beide mannen is proces-verbaal voor openbare schennis opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 28 maart van 12.50 uur tot 15.10 uur een verkeerscontrole op de Symfonielaan gehouden,

Twintig automobilisten werden bekeurd omdat harder reden dan de toegestane 50 km/u, met een topper van 74 km/u. Drie automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten.

Diverse bekeuringen uitgedeeld

VIANEN - Dinsdag 27 maart vond tussen 15.00 en 19.00 uur een verkeerscontrole plaats op de Kanaalweg. Het wijkteam Vianen had de controle opgezet en kreeg ondersteuning van collegas van Nieuwegein, Houten en IJsselstein, het verkeershandhavingsteam, de verkeerspolitie Utrecht en het regionale scooterteam. Daarnaast waren onder meer aanwezig de Douane en leden van de Koninklijke Marechaussee.

Scootercontrole

Het scooterteam controleerde twintig scooters. Elf bestuurders kregen een bekeuring voor: het niet hebben van een rijbewijs(1), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs(3), het niet dragen van de helm(2), gladde banden(2) en overige strafbare gedragingen(3).

3x overige gedragingen.

Flitscontrole

Door collega's van het verkeershandhavingsteam werd op een twee locaties een radarcontrole uitgevoerd. De eerste was tussen 15.00 uur en 19.00 uur op de Stuartweg. Er passeerden 2647 voertuigen de radar waarvan 286 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

De tweede snelheidscontrole was tussen 16.00 uur en 18.30 uur op de Tienhovenseweg tussen Hagestein en Everdingen. Bij deze radarcontrole passeerden 1014 voertuigen waarvan er 187 te hard reden dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Controle ANPR

Met behulp van de computer die automatisch ingevoerde nummerplaten herkend, werden 2127 passerende voertuigen gescand. Er waren 9 hits. Na staande houding bleek dat er zes geen houderschapsbelasting hadden betaald. Deze zaken werden door de Douane afgehandeld. De andere drie zaken betrof ondermeer een bestuurder die twee keer eerder was aangehouden terzake van rijden onder invloed en 1 voertuig met mogelijke valse kentekenplaten.

Voertuigcontrole

In totaal werden 93 bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 55 bekeuringen uitgeschreven. Het niet kunnen tonen van het vereiste rijbewijs(10), het niet dragen van de gordel(24), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs(9), het niet handenvrij bellen(4), het niet hebben van het vereiste rijbewijs(2), het niet voldoende leesbaar zijn van het rijbewijs(1). Daarnaast overtredingen zoals het kenteken niet leesbaar(1), defecte richtingaanwijzer(1), geen kentekenplaat voeren(1) en een vervallen APK(1).

Douane

De douane controleerde een voertuig dat ten onrechte een Pools kenteken voerde. Er volgt een naheffing op de niet betaalde houderschapsbelasting en 1 bestuurder maakte ten onrechte gebruik van het handelaarkenteken. Er werden geen personen aangehouden.