Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 29-03-2007

Vernieling

WOERDEN Een 36-jarige man uit Woerden werd in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 maart aangehouden voor vernieling.

Kort na middernacht reed een 22-jarige automobilist uit Woerden over de Spoorlaan. Toen hij een stilstaande fietser passeerde, sloeg die kennelijk zonder enige aanleiding hard met zijn vuist op de voorruit van de auto. Door de klap ontstond een ster in de ruit.

De bestuurder sprak passerende politiemensen aan. De verdachte, de 36-jarige Woerdenaar, werd op de Stationsweg aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder de invloed van alcohol te verkeren. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Bij zijn verhoor bekende hij de vernieling en was bereid de schade te vergoeden.

Mishandeling

MAARSSEN Een jongen en een meisje werden op woensdag 28 maart aangehouden in verband met de mishandeling van een 19-jarige jongeman uit Maarssen.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Fazantenkamp, waarbij mogelijk sprake zou zijn van een mes. Agenten gingen ter plaatse, maar troffen niemand aan. Een paar minuten later werden agenten door enkele jongelui op straat aangesproken dat een 17-jarige jongen uit Utrecht een vriend van hen mishandeld had en dat zij zich nu vermoedelijk op de Reigerskamp bevonden. De agenten gingen daar heen.

Op de Reigerskamp troffen de agenten het slachtoffer, de 19-jarige jongeman uit Maarssen, en de 17-jarige verdachte aan. De 19-jarige jongen deed aangifte van mishandeling, daarbij zou geen sprake van een mes zijn geweest. Daarop werd de 17-jarige verdachte aangehouden. Een 16-jarig meisje kwam naar het politiebureau als getuige, maar zij had ook een aandeel in de mishandeling en werd vervolgens in het politiebureau aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding voor de mishandeling lag in de relationele sfeer. Het slachtoffer had een vuistslag in zijn gezicht gehad en had daarbij licht letsel opgelopen.

Bromfietser gewond

BREUKELEN Een 19-jarige bromfietser uit Kockengen raakte op woensdagavond 28 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.45 uur reed een 27-jarige automobilist uit Lopik op de Stationsweg de parkeerplaats van een horecagelegenheid af. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 19-jarige bromfietser uit Kockengen, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met mogelijk rugletsel per ambulance naar het Ouderijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Roodlichtcontrole

PAPEKOP De politie heeft op woensdag 28 maart van 14.45 uur tot 15.30 uur een roodlichtcontrole op de kruising van de Diemerbroek met de Papekopperstraatweg.

De controle was naar aanleiding van klachten dat hier door de jeugd veel door het rood werd gereden. In de driekwartier negeerden vijf jongelui het rode licht. Zij werden bekeurd.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op woensdag 28 maart een snelheidscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden.

De controle vond van 14.45 uur tot 16.45 uur plaats. In die twee uur tijd passeerden 2012 voertuigen de radar, 38 daarvan reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De topper was 113 km/u.

Niet in orde

MAARSSEN Op woensdag 28 maart bleek het een en ander niet in orde te zijn met een snorfiets en zijn bestuurder.

Agenten controleerden een 26-jarige snorfietser uit Breukelen rond 10.30 uur op de Straatweg. Daarbij bleek dat het één en ander niet in orde was: de snorfiets had geen kenteken en was niet verzekerd. De bestuurder had geen bromfietscertificaat of een geldig rijbewijs en bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 465 ug/l. Tegen de verdachte is voor de overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Graffiti

ABCOUDE Drie jongens werden op woensdagmiddag 28 maart aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 15.00 uur werden agenten op het Stationsplein door een getuige aangesproken. Hij vertelde dat drie jongens graffiti op een trein hadden gespoten. In het station troffen de agenten het drietal, jongens 14, 17 en 18 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Wormerveer aan. Zij hadden verfspuitbussen bij zich. Het drietal werd aangehouden en even later voor verdere afhandeling aan de Spoorwegpolitie overgedragen. Het drietal had verf op een wachthokje en een trein gespoten.