Gemeente Hardenberg

Onderwijsdag openbaar onderwijs

Gisteren vond in Theater de Voorveghter de onderwijsdag openbaar onderwijs plaats. Zon 150 schoolleiders en onderwijsgevenden kregen deze dag een gevarieerd en leerzaam programma voorgeschoteld. Met als klap op de vuurpijl de uitreiking van de onderwijsprijs 2007.

De heer Abma (communicatiedeskundige) heeft een lezing over communicatie gegeven. Dit ging met name over functionele contacten: Hoe breng je je boodschap over op anderen? Rond 13.00 uur heeft het gezelschap een bezoek aan de brede school De Matrix gebracht. Sinds 22 januari 2007 is openbare basisschool De Kern in het gebouw gevestigd, de trotse leraren gaven de deelnemers een kijkje in hun keuken.

Later die middag werd de onderwijsprijs door wethouder Jannes Janssen uitgereikt.

De winnaar van de onderwijsprijs is Cluster 1 geworden met het project Slim, dat zich met name op hoogbegaafde leerlingen richt. Cluster 1, dat bestaat uit OBS 't Kompas , OBS Oud Avereest, Sluis 6 en OBS Prinses Margriet , ontvangt een bedrag 10.000 euro om dit project te financieren. De onderwijsdag werd om 16.00 uur, met een hapje en een drankje, afgesloten.

Lees voor Lees voor