--------------------------------------------------------------------------
  Aandeel zetes op Europese markt voor spraakgestuurde oplossingen klom   
                            boven 50% in 2006                             
--------------------------------------------------------------------------

Meer dan 5.000 nieuwe gebruikers in 2006 ? totaal van 18.000 Europese spraakherkenningsterminals Brussel, 03/29/2007

Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de belangrijkste pan-Europese systeemintegrator van auto ID-oplossingen voor goederen en mensen, ziet zijn verkoopcijfers voor 3i Voice Solution in 2006 met bijna 30% stijgen in vergelijking met het jaar voordien. Het resultaat bestendigt de leiderspositie van de groep op de Europese integratiemarkt voor spraakgestuurde oplossingen. In de wetenschap dat Zetes in augustus 2006 nog Vocognition overnam, mag het bedrijf ondertussen een aandeel van meer dan 50% opeisen van die markt.

"Meer en meer klanten gebruiken onze 3i Voice Solution om de spraakherkenningstechnologie van VoCollect in logistieke omgevingen te integreren. Onze pan-Europese aanwezigheid en aandikkende ervaring in verscheidene vertikale markten, maakt van ons een veilige en betrouwbare partner voor internationale klanten. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we onze 3i Voice Solution bij meer dan 5.000 nieuwe gebruikers geïnstalleerd op een jaar tijd.", zegt Marcel Kars, VP 3i Competence Centres bij Zetes.

"Het was duidelijk dat Vocognition International, een van de Europese pioniers op het vlak van spraakgestuurde oplossingen, zijn gecentraliseerde bedrijfsmodel niet kon bestendigen in een steeds groeiende markt waar klanten nabijheid en een lokale dienstverlening verwachten. De integratie van Vocognition's professionele personeel in onze 3i Competence Centres was een kans die we onmogelijk konden laten schieten. De positieve boodschap voor onze klanten is dat wij vandaag over een verrijkt aanbod beschikken met een van de krachtigste en meest gebruikte spraakgestuurde middlewareoplossingen op de markt, en dat we diegenen die vandaag al de 3iV WES Solution gebruiken, ook niet in de kou laten staan.", zegt Alain Wirtz, CEO van Zetes.


3i Voice Solution bestaat uit een reeks componenten die bovenop een spraakgestuurde oplossing geïnstalleerd worden in functie van een eenvoudige en directe integratie met bestaande ERP- of WMS-systemen. De oplossing is hoofdzakelijk gebaseerd op Vocollect's spraakherkenningstechnologie en het Vocollect Talkman®-platform. 3i Voice Solution van Zetes is al in meer dan 350
spraakherkennigsinstallaties over heel Europa geïnstalleerd.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------