Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EDEN HOTEL GROUP NEEMT SOFITEL DEN HAAG OVER

NÚ EDEN BABYLON HOTEL DEN HAAG

Amsterdam, 29 maart 2007 - Twee vliegen in één klap voor Eden Hotel Group, dat is de beste omschrijving van de overname per vandaag van dit hotel. Het befaamde hotel gaat verder onder de naam Eden Babylon Hotel Den Haag en vanuit Londen aangetreden begint tegelijk ook de nieuwe General Manager Jordi Kuijt. De wisseling van de wacht heeft geen enkele invloed op de activiteiten en de gastvrijheid van het zeer gunstig naast het Centraal Station gelegen hotel.

Business as usual
De gasten en klanten zullen, buiten de nieuwe naam van het hotel, niets merken van de overname. Director of Operations van de Eden Hotel Group Frans Wientjes: "We zijn zeer verheugd over de positionering van de Eden Hotel Group nu ook in Den Haag. Wij zien in de hofstad nog een groot potentieel. En natuurlijk ben ik erg blij met de komst van de nieuwe General Manager Jordi Kuijt, hij is een echte aanwinst voor het Eden Babylon Hotel Den Haag". Kuijt begint met groot enthousiasme aan zijn nieuwe taak: "Voor het hotel en de uitgebreide vergadermogelijkheden blijft het business as usual. De sfeer is ontspannen en ook restaurant 'af!' blijft de ideale ontmoetingsplek voor zakelijke en/ of particuliere afspraken".

Den Haag
De nieuwe General Manager, Jordi Kuijt, kent de stad goed. Hij studeerde in 1998 af aan de Hotelschool Den Haag en ging vervolgens naar het Haagse Carlton Ambassador Hotel, waarna hij in 1999 in dienst trad van Radisson SAS Hotels Amsterdam als Sales Manager. In juni 2003 vertrok Kuijt naar Engeland waar hij Director Sales & Marketing werd bij het Radisson SAS Hotel Manchester Airport. Vanaf september 2004 tot heden bekleedde hij diezelfde functie bij het Radisson SAS Portman Hotel in Londen.

Eden Hotel Group
Met 15 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven en nu ook Den Haag is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 600 medewerkers meer dan 1.870 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 15 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familieonderneming waarbij de leiding in handen is van

twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.