Ingezonden persbericht


Persbericht

MKB omarmt mobiel werken

~ bedrijven erkennen voordeel van verbeterde flexibiliteit ~

Vianen, 29 maart 2007 - Externe toegang tot het bedrijfsnetwerk is voor het MKB van toenemend belang. Steeds meer bedrijven lijken doordrongen van de voordelen die mobiel werken met zich meebrengt. Dit komt naar voren uit onderzoek (1) onder 206 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf dat in opdracht van Citrix is verricht. Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van de Week van de Ondernemer, die op 27 maart van start is gegaan.

Het onderzoek laat zien dat ruim 60 procent van de bedrijven tot 100 werknemers zijn medewerkers vanuit huis toegang biedt tot het bedrijfsnetwerk. Van dit percentage geven vier op de vijf respondenten aan, dat ze hun personeel dan toegang bieden tot alle documenten en systemen. De overige respondenten bieden momenteel vanuit huis alleen toegang tot e-mail en de agenda. Het belangrijkste voordeel in de afweging om werknemers toegang te geven tot alle gegevens en applicaties, is het tijd- en locatie-onafhankelijk werken. Werkgevers die werken op afstand op dit moment nog niet aanbieden, geven hoofdzakelijk aan dat ze er geen voordelen in zien. Voor ICT-beheerders zijn de mogelijkheden om op afstand in de systemen te kunnen wat ruimer. 71 procent van hen heeft hiertoe de mogelijkheid.

"De onderzoeksresultaten laten zien dat ook het midden- en kleinbedrijf in Nederland al goed gebruik maakt van de mogelijkheden die technologie ons biedt", aldus Rob van der Hoeven, area vice president van Citrix Systems Benelux. "Ongeacht de grootte van het bedrijf, biedt externe toegang tot systemen en gegevens veel voordelen. Mits het veilig gebeurt natuurlijk. Flexibiliteit voor de werknemers zodat zij een betere balans tussen werk en privé kunnen vinden is slechts één voordeel. Daarbij geeft externe toegang tot systemen ook een stuk zekerheid wanneer een bedrijf door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden niet bereikbaar is. De zaken kunnen dan gewoon doorgaan, wat voor bedrijven die geen groot internationaal vangnet hebben erg belangrijk is."

(1) Onderzoek uitgevoerd door De Vos & Jansen Marketinggroep

(311 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 180.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2006 behaalde Citrix een omzet van $1,1 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: nienke.schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com