Apple Benelux

PERSBERICHT

iTunes introduceert Complete My Album

Gereduceerd tarief als losse singles worden aangevuld met de rest van het album

Bunnik, 29 maart 2007 ­ Apple kondigt vandaag Complete My Album aan, een nieuwe dienst van iTunes waarmee klanten tegen een gereduceerd tarief hun losse singles kunnen aanvullen met de rest van het album. Voor elk nummer dat ze al van het desbetreffende album hebben gekocht, krijgen ze de volle 99 cent korting.

"Vanaf nu kunnen muziekliefhebbers hun gekochte singles met slechts één klik aanvullen tot een compleet album en zo hun muziekcollectie uit te breiden. Ook hoeven ze niet meer te betalen voor de nummers die ze in een eerder stadium bij iTunes hebben gekocht", aldus Eddy Cue, Vice President iTunes. "Met deze Complete My Album-optie kunnen klanten via iTunes hun muziekcollectie op een prettige manier uitbreiden."

"iTunes brengt steeds weer een revolutie teweeg binnen de digitale muziekbranche met vernieuwende manieren om nieuwe muziek te ontdekken en te beluisteren", zegt Thomas Hesse, President Global Digital Business & US Sales van Sony BMG Music Entertainment. "Met Complete My Album beschikken muziekfans over het beste van twee werelden: de mogelijkheid om via de aankoop van een single nieuwe muziek te ontdekken en korting bij aankoop van het complete album."

De Complete My Album-optie geeft klanten de mogelijkheid om binnen 180 dagen na aankoop van een of meer losse singles van een album waarvoor deze optie beschikbaar is, de overige nummers tegen een gereduceerd tarief te kopen. Zodra een klant een nummer koopt bij iTunes, verschijnt het bijbehorende album direct op zijn of haar persoonlijke Complete My Album-pagina, samen met de gereduceerde prijs. Stel, een klant heeft al drie singles gekocht à 0,99 Euro en wil het bijbehorende album van 9,99 Euro kopen. In dat geval kosten de overige nummers van het album 7,02 Euro en hoeft de klant de nummers die reeds in zijn of haar bezit zijn, niet opnieuw te kopen.

De iTunes Store is nog steeds net zo gebruiksvriendelijk als van een Apple product te verwachten valt en biedt revolutionaire voorzieningen als geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om playlists te publiceren, naadloze integratie met iPod, baanbrekende gebruiksrechten en de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een of meer gekochte singles aan te vullen met de rest van het album. Daarmee is de iTunes Store (www.itunes.com) voor pc- en Mac-gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video's te ontdekken, te kopen en te downloaden.

De iTunes Store heeft verreweg de grootste catalogus ter wereld, met meer dan vier miljoen muzieknummers, 350 televisieprogramma's en meer dan 400 speelfilms. Tot nu toe heeft de iTunes Store meer dan 2 miljard nummers, 50 miljoen tv- programma's en meer dan 1,3 miljoen films verkocht, waarmee dit 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet is. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobiele telefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --