Saxion Hogescholen
BR>

do 29 maart 2007

Twee nieuwe lectoren voor Saxion Kenniscentrum Leefomgeving

Saxion Hogescholen heeft het onderzoek op het gebied van veiligheid en duurzame ontwikkeling gebundeld in het Kenniscentrum Leefomgeving. Recentelijk zijn er voor dit kenniscentrum twee lectoren aangetrokken: ir B. (Bas) van der Veen die zich zal bezig houden met onderzoek naar vernieuwend ondernemen in de bouw en prof. dr. J.F.D.B. (Johan) Wempe die zich langs de weg van de publiek private samenwerking gaat richten op de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Sinds enkele jaren ontwikkelt Saxion Hogescholen zich tot een kennisinstelling waar praktijkgericht onderzoek op topniveau plaatsvindt. Het onderzoek binnen het Kenniscentrum Leefomgeving richt zich vooral op regionale leefbaarheidvraagstukken, waarbij nationale en internationale vraagstukken op dit terrein niet uit de weg worden gegaan. Cor Boom, voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion: "We zijn erg blij met de komst van een praktijkman als Bas van der Veen, die z'n sporen in de innovatie van de bouwpraktijk heeft verdiend. Hoogleraar Johan Wempe beschikt over een stevige wetenschappelijke ervaring en hij heeft in verschillende maatschappelijke functies ruime praktische ervaring opgedaan."

Johan Wempe is als hoogleraar mede verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Hij was initiatiefnemer en directeur van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland en was daarvoor directeur bij het accountants- en advieskantoor KPMG. Ook is hij jarenlang als hoogleraar Bedrijfsethiek en Duurzaamheidverbonden geweest aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bas van der Veen wil samen met het regionale netwerk van bedrijven en instellingen de vernieuwing in de bouw in Oost Nederland een impuls geven. Naast zijn aanstelling als lector is Van der Veen ook nog werkzaam als partner bij adviesbureau Balance & Result.

Inmiddels zijn een aantal onderzoeksprogramma's binnen het Kenniscentrum Leefomgeving gestart. In samenwerking met het Regionaal Platform Criminaliteitspreventie Twente wordt momenteel onderzocht hoe het is gesteld met veiligheid op en rond bedrijfsterreinen en winkelcentra in het oosten van het land. Verder wordt in samenwerking met Kennisinstituut Stedelijke Samenleving (KISS) onderzoek gedaan de leefbaarheid van stad en platteland, zonder dat dit ten koste gaat van landschappelijke waarden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------