Ingezonden persbericht


Nieuwe leden Business Software Alliance: Tekla Group, Monotype Imaging, CA en EMC

Amsterdam, 29 maart 2007 - Tekla Group, Monotype Imaging, Inc., CA, Inc. en EMC zijn toegetreden tot de Business Software Alliance (BSA), het samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software.

Het Finse Tekla ontwikkelt softwareoplossingen voor de bouwsector, de energiebranche en de publieke sector. Tekla is een van de oudste softwarebedrijven in Finland. Het bedrijf is in 1966 opgericht en uitgegroeid tot een internationale speler. De oplossing Tekla Structures is in meer dan 80 landen in gebruik. Tekla is antipiraterijlid van de BSA geworden in de EMEA- en Asia/Pacific-regio's.

"Het lidmaatschap van de BSA biedt ons een internationaal netwerk waarmee we de investeringen van klanten beter kunnen beschermen door eerlijke concurrentie na te streven. Wij kijken uit naar nauwe samenwerking met de BSA om de bouwsector verder te overtuigen van het belang van legaal softwaregebruik", zei Ari Kohonen, President en CEO van Tekla.

Monotype Imaging is wereldwijd actief in het leveren van oplossingen voor tekst-imaging. Het bedrijf heeft naast zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten ook vestigingen in Europa en Azië. Monotype treedt als wereldwijd lid toe tot de BSA en zal deelnemen aan de wereldwijde antipiraterij- en beleidsprogramma's in 85 landen. "Wij kijken uit naar ons lidmaatschap van de BSA doordat we bewustwording willen creëren rondom lettertypensoftware als intellectueel eigendom en het belang van software-compliance", zegt David DeWitt, Vice-President van Monotype Imaging. "Door onze deelname aan de collectieve spreekbuis die de BSA op het gebied van beleidsissues is, kunnen we de markt beter voorlichten over de noodzaak het intellectueel eigendom van lettertypensoftware te beheren."

CA is een van de grootste bedrijven in de wereld op het gebied van beheersoftware. Bij het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in New York heeft, werken meer dan 15.000 mensen. CA treedt toe tot de BSA als lid van de Policy Council. "Het wereldwijde bereik van de BSA en zijn expertise op beleidsgebied stellen ons in staat softwarepiraterij overal in de wereld efficiënter tegen te gaan", zegt Karen Myers, Vice-President North American Government Relations van CA.

EMC, dat infrastructuuroplossingen en technologie levert, treedt ook toe tot de Policy Council van de BSA. "Deelname aan de BSA stelt EMC in staat nauw samen te werken met andere technologiebedrijven die eveneens beleid ter bescherming van informatie onderschrijven. Dergelijk beleid is cruciaal voor succesvol zakendoen", zegt Jeffrey Nick, CTO en Senior Vice-President van EMC. EMC telt ruim 31.000 werknemers en is actief in meer dan 50 landen.

"CA, EMC, Monotype Imaging, Tekla en de BSA delen de overtuiging dat het beschermen van intellectueel eigendom, het bestrijden van computercriminaliteit en het stimuleren van gezond handelsverkeer cruciaal zijn voor continue innovatie in de high-tech industrie", zegt Robert Holleyman, President en CEO van de BSA. "Onze samenwerking met CA, EMC, Monotype Imaging en Tekla heeft het in zich om een zeer waardevol partnership te worden. De BSA kijkt uit naar de samenwerking met deze nieuwe leden op het gebied van beleid, educatie en controle. Zo bevorderen we de groei binnen de wereldwijde IT-markt."

# # #

Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (BSA) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de commerciële softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de internationale markt. Leden van de organisatie behoren tot de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma's ondersteunen technologie-innovatie op basis van educatie en beleidsinitiatieven die bescherming van auteursrechten, cyberbeveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Microsoft, Monotype, Symantec, Tekla en UGS. Associate BSA-leden zijn: Attachmate, Mamut, Microstar, OWG. Voor meer informatie: www.bsa.org/netherlands.

Noot voor de redactie,