Provincie Utrecht

jury stoeptegelwedstrijd provincie Utrecht

Dick Bruna in jury stoeptegelwedstrijd provincie Utrecht

29-3-2007 -

Dick Bruna en Ingrid Staal zitten in de jury van de stoeptegelwedstrijd van de provincie Utrecht. Zij bepalen op 2 april welke scholieren op 5 mei een ereplekje krijgen voor hun stoeptegel in de `Walk of Freedom'. Op 12 april 2007 is de prijsuitreiking.

Zo'n 1.400 leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs uit de provincie Utrecht hebben meegedaan aan de stoeptegelwedstrijd, die in het teken staat van Bevrijdingsdag. Met deze wedstrijd wil de provincie scholieren hun visie op vrijheid uit laten beelden. In gemeenten zonder voortgezet onderwijs zijn leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs uitgenodigd. De jury, met Dick Bruna en Ingrid Staal, echtgenote van de net vertrokken commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, kiest op 2 april uit 120 ontwerpen de zes mooiste stoeptegels uit.

Op 12 april a.s. maakt de jury bekend welke scholieren hebben gewonnen. . Voor deze uitreiking zijn de 120 scholieren door de provincie uitgenodigd bij steenhouwerij Rijtink in Veenendaal. Zij mogen daar hun eigen tekening op een stoeptegel uitsnijden. Alle 120 ontwerpen krijgen een permanente plek op de `Walk of Freedom', een route van de Domkerk naar Park Transwijk in Utrecht. De zes winnaars krijgen een ere-plaats op die route. Op Bevrijdingsdag worden de tegels in aanwezigheid van minister-president Balkenende onthuld.

De wedstrijd is onderdeel van een feestelijk programma van en in de provincie Utrecht. De provincie is dit jaar namelijk gastvrouw van de Nationale Start van Bevrijdingsdag. In aanloop naar 4 en 5 mei worden diverse activiteiten georganiseerd zoals ook een dichtwedstrijd voor 15-19 jarigen en het evenement `Adopteer een monument' voor basisscholen. Op 5 mei is minister-president Balkenende te gast bij de provincie.

Noot voor de pers
Op 2 april zijn Dick Bruna en Ingrid Staal tussen 12.30 en 13.00 uur beschikbaar voor interviews. Locatie: Paushuize, Kromme Nieuwe Gracht 49 in Utrecht. Aanmeldingen via Emilie van Dooren, provincie Utrecht, telefoon 06 148 957 09.

Verder bent u van harte welkom tijdens de prijsuitreiking op 12 april 2007. Locatie: Steenhouwerij Rijtink, Wiltonstraat 29, 3905 KW in Veenendaal. De uitreiking begint om 12.00 uur.

Dit is een gezamenlijke uitgave van de provincie Utrecht en Nationaal Comité 4 en 5 mei. Meer informatie over de Nationale Start van Bevrijdingsdag en alle evenementen is te vinden op www.bevrijdingsdagutrecht.nl of neem contact op met Dorien Korsten, provincie Utrecht, telefoon (030) 258 2312.

Meer informatie: Dorien Korsten, telefoon 030 - 258 2312