Amsterdam Oud Zuid


Ervaar zelf hoe het is om een atleet te zijn...

Op zaterdag 31 maart houdt atletiekvereniging Phanos in zijn thuisbasis, het prachtige Olympisch Stadion te Amsterdam, voor de 27e keer de scholierenatletiekdag. Alle kinderen van basisscholen in Amsterdam worden van harte uitgenodigd om aan dit gezellige evenement mee te doen.

Atletiekdag (foto Phanos)

Op deze dag, die begint om 13.00 uur, krijgen kinderen de gelegenheid om zelf te ervaren hoe het is om een atleet te zijn. Zo gaan de jongens en meisjes op de snelle kunststofbaan van het stadion 80 meter sprinten en ook een middellange afstand van 500 meter zo snel mogelijk afleggen. Ook testen zij hun talenten op de onderdelen verspringen en balwerpen. De deelnemers worden in groepen onder begeleiding van een teamleider langs de vier onderdelen geleid.

Diploma

Juryleden registreren alle prestaties van de deelnemers nauwgezet. De resultaten worden vermeld op een mooi diploma dat de kinderen na afloop van het atletiekfestijn samen met een verrassingstasje meekrijgen.

Dankzij de sponsoring door onder andere Stadsdeel Oud-Zuid en Jeugdsport in Beweging is deelname voor iedereen gratis. Vorig jaar trok de scholierenatletiekdag ruim 800 enthousiaste basisscholieren.

Aanmelding

Aanmelden voor de 27e scholierenatletiekdag kan via de speciale site www.scholierenatletiekdag.nl.

Hierop is alle verdere informatie te vinden. Ook zijn inlichtingen te verkrijgen bij Herman Verlint via telefoonnummer 020 610 0999.