Ingezonden persbericht


Passieconcert Lambertuskerk te Wouw: Cappella Breda Daan Manneke

Zaterdag 31 maart 2007 aanvang 20.00 uur Lambertuskerk te Wouw

Thema Selig sind die Toten Muziek van Bach, Schütz en Buxtehude

Stichting Orgelfonds Wouw opent de 23 jaargang met een Passieconcert in de Lambertuskerk op zaterdag 31 maart om 20.00 uur.

Voor dit schitterende evenement als inleiding op de Goede Week is uitgenodigd de Cappella Breda onder leiding van componist, dirigent Daan Manneke uit Breda. Dit koor is een kamerkoor met een vaste kern van 24 zangers. Voor specifieke projecten wordt deze kern uitgebreid. In de loop van haar bestaan (het koor is in 1976 opgericht) heeft de Cappella onder leiding van Daan Manneke zich geprofileerd met "grensverleggende" programma's. De Cappella is ook letterlijk over de grens geweest, naar onder meer Bologna, Barcelona en meest recentelijk in 2006, naar Parijs voor concerten in de St. Sulpice en La Madeleine.

Op de zaterdag voor Palmzondag in Wouw, staat muziek van drie Grootmeesters op het programma: Heinrich Schütz (1585-1672), Dietrich Buxtehude (1637-1707) en Johann Sebastian Bach (1685-1750). Zowel het Altbachisches Archiv met die prachtige voorgangers van J.S. Bach, zoals Schütz en Buxtehude, als de meester zelf komen ruimschoots aan bod. Hun werken liggen volmaakt in elkaars verlengde. Drie genieën met elk een hoogstpersoonlijke en tevens universele toon.

De Cappella Breda onder leiding van Daan Manneke wordt met drie instrumentale solisten ondersteund: Christa Hijink orgel, Andres Skarbun fagot en

Lieven Coolen contrabas.

Heinrich Schütz Selig sind die Toten. Dietrich Buxtehude. Klaglied, Ach Herr mich armen Sünder. Familie Bach Archief. Johann Sebastian Bach Erbarm dich mein, o Herre Gott orgel en vrouwenkoor en het Slotkoraal uit de Johannes Passion

Entree prijs ¤ 8,00 inclusief tekstboek en de nieuwe brochure 2007.

Kerk geopend 19.30 uur.

Orgelfonds Wouw en
Jan en Loes Walraven v Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 301839
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl