Deelgemeente Charlois Rotterdam

Historisch Charlois viert jubileum

Stichting Historisch Charlois bestaat deze maand 12 ½ jaar. Dit wordt zaterdag 31 maart aanstaande gevierd met een feestelijke bijeenkomst in de Oude Kerk.

Stichting Historisch Charlois is opgericht in 1994. De Stichting, die geheel bestaat uit vrijwilligers, zet zich actief in voor het behoeden van de Charloise historie voor het nageslacht. Zo verwerft en bewaart de stichting foto's, documenten en audiovisueel materiaal over Charlois en worden er met regelmaat exposities georganiseerd. Daarnaast geeft Historisch Charlois viermaal per jaar het blad Ons Charlois uit, gewijd aan de geschiedenis van Charlois. Historisch Charlois heeft een oudheidskamer museum aan de Grondherendijk 86-84, in het historisch hart van de wijk Oud-Charlois.

Gedurende de 12½ jaar van zijn bestaan heeft de Stichting een groot aantal donateurs aangetrokken; ca. 1900 (oud-) Charloisers en anderen die de historie van de deelgemeente Charlois een warm hart toedragen.

Feest der herkenning

Onder het motto Feest der herkenning is er vanaf 13.00 uur een samenkomst in de onlangs gerestaureerde Nederlands Hervormde Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel 35. Het wordt een waar feest der herkenning omdat het de gelegenheid bij uitstek zal zijn om vroegere vrienden, buren en andere bekenden te ontmoeten, mensen die elkaar mogelijk jaren geleden uit het oog zijn verloren.

Het feest is om 17.00 uur afgelopen.