TROS

Hilversum, 27-03-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 31 maart
Radio 2 - 16.00 uur

MUZIKAAL FEEST IN TROS MUZIEKCAFÉ

De Alessi Brothers brachten in de jaren zeventig menig meisjeshart op hol met wereldhits als 'Oh Lori' en 'All for a Reason'. Billy en Bobby bleven muziek schrijven, onder anderen voor Paul McCartney en Christopher Cross. Het duo maakt met het zesde album 'Hello Everyone' een comeback. De meerstemmige licht jazzy Alessi-sound wordt verweven met de prachtige stem van Julia Lo'ko en het virtuoze gitaarspel van Erwin van Ligten. Op 1 april beginnen de Alessi Brothers in Nederland met hun 'Oceans of Music Tour 2007 featuring Julia Lo'ko'. Op zaterdag geven ze in TROS MUZIEKCAFÉ vast een voorproefje.

Het debuutalbum van Wouter Hamel heet simpelweg 'Hamel', een album met zelfgeschreven jazzy popliedjes. Tussen de vele tientallen zangeressen won hij op overtuigende wijze het Jazz Vocalisten Concours 2005. Zijn single 'Breeze' zingt hij zaterdag in de uitzending.

Peter Koelewijn heeft net de Radio 2 Zendtijdprijs gekregen en naar aanleiding hiervan is de cd 'Peter Koelewijn, mijn mooiste liedjes', uitgebracht. Hij is de aartsvader der Nederlands(talig)e rock & roll en succesvol producer en tekstschrijver voor vele andere artiesten. Zaterdag wordt TROS MUZIEKCAFÉ vereerd met een bezoekje van deze topper.

Esmaye is met dj Tiësto op tournee geweest door Europa met als hoogtepunt een optreden op Pinkpop. Tiësto won de Popprijs in 2003 en zette er een talentenjacht mee op. Uit enkele honderden inzendingen werd uiteindelijk Esmaye als winnares gekozen, met name om haar soepele stem. Ze heeft nu een eigen album uitgebracht, 'Letting Go', dat ze zaterdag presenteert.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl