Gemeente Bladel


Beleidsvisie Dag- en Verblijfsrecreatie voor de Kempen

De vier gemeenten in de Kempen (Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden) gaan gezamenlijk een beleidsvisie ontwikkelen voor de dag- en verblijfsrecreatie. Aan het bureau BRET (Bureau voor Regionale Economie en Toerisme uit Schijndel) is gevraagd daarvoor voorbereidend onderzoek te verrichten. Deze beleidsvisie is noodzakelijk om te kunnen inspelen op de ontwikkelingen op toeristisch recreatief gebied, maar ook op de veranderingen in het landelijk gebied als gevolg van de beoogde beëindiging van de Wet op de openluchtrecreatie per 1 januari 2008.

De beleidsvisie dag- en verblijfsrecreatie moet zorgen voor duidelijkheid en eenduidigheid naar ondernemers en burgers over beleid, de mogelijkheden en onmogelijkheden. De gemeenten beogen daarbij de hoge kwaliteit van de bestaande toeristisch-recreatieve bedrijven te behouden. Deze bedrijven moeten binnen kaders, de ruimte krijgen mee te gaan met veranderende marktwensen. De gemeenten willen ook nieuwe vormen van verblijfs- en dagrecreatie stimuleren.

De beleidsvisie moet uiteindelijk verwerkt worden in de herziening van Bestemmingsplannen (o.a. "Buitengebied") en de Algemene Plaatselijke Verordeningen.

De beleidsvisie wordt opgesteld in samenspraak met het toeristisch-recreatief bedrijfsleven. In mei 2007 vind een bijeenkomst plaats met een delegatie van het toeristisch bedrijfsleven waarin een concept visie wordt besproken.

Iedereen die (bedrijfsmatig) actief is in de toeristische sector of van plan is dat te worden, kan ideeën en wensen kenbaar maken. Schriftelijk kan dit bij BRET, t.a.v. mevrouw M. Schröder of mevrouw M. van Tienoven, Lorentzweg 7, 5482 TP Schijndel, of via info@bret.nl. BRET is ook bereikbaar op tel. 073-5035876. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer C. Borremans van de gemeente Bladel (tel. 361686 / e-mail c.borremans@bladel.nl).


---