Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 6 april

Fryslân, 06-04-2007 o Politieberichten van donderdag 5 april 07.00 uur t/m vrijdag 6 april 07.00 uur.

Leeuwarden: inbraak school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan De Hoogfenne waarbij donderdagnacht een beeldscherm van een computer is weggenomen. Men drong het pand binnen door een raam te forceren. Een 50-jarige inwoner van Zwagerbosch deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: medicijnen kwijtgeraakt
De politie heeft een melding gekregen van een 52-jarige Leeuwarder die woensdagmiddag zijn medicijnen in de Leeuwarder binnenstad is verloren. Het gaat om Symoron tabletten die in een geel / wit doosje verpakt zaten met daarom heen een zakje van de apotheek. Het innemen is niet gevaarlijk bij volwassenen, echter kinderen kunnen er van buiten bewustzijn raken.

Ypecolsga: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag op het fietspad naast de N928 een aanrijding afgehandeld, waarbij een 30-jarige bromfietser uit Oudemirdum gewond raakte. Een 12-jarige fietser uit Tjerkgaast belandde op de verkeerde weghelft. Uit tegenovergestelde richting naderde de bromfietser. De bestuurder kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Zowel de bromfietser als de fietser kwamen ten val. Alleen de 30-jarige Oudemirdum liep letsel op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Buitenpost: automobiliste gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag een aanrijding op de Bruggelaan afgehandeld, waarbij een 21-jarige automobiliste uit Opende gewond raakte. Een 45-jarige automobilist uit Surhuizum zag te laat dat de vrouw linksaf wilde slaan en een kop-staart botsing was het gevolg. De automobiliste werd door de brandweer uit het haar voertuig gehaald en met letsel aan de rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De Surhuizumer kwam met de schrik vrij.

Drachten: roodlicht controle
De politie heeft naar aanleiding van klachten donderdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur een roodlicht controle gehouden op de kruising Lauwers, Gauke Boelensstraat en Zuiderhogeweg. Tijdens de controle werden acht automobilisten bekeurd omdat ze niet stopten voor het rode verkeerslicht.

Franeker: automobilist gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag een aanrijding op de Tzummerweg afgehandeld, waarbij een 70-jarige automobilist uit Wommels gewond raakte. De man naderde de kruising met de N384 en stak deze over. Hierbij zag hij echter een vrachtwagen over het hoofd. De bestuurder, een 56-jarige inwoner van Apeldoorn, probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 70-jarige automobilist werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

Spannum: brand in loods
De politie heeft donderdagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een loods achter een woning aan de Tsjerkebourren. Door vermoedelijk kortsluiting was brand ontstaan in een auto die in de loods stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto veel schade opliep. De loods liep alleen rookschade op. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Joure: politie houdt twee verdachten aan
De politie heeft donderdagavond op de Madame Curiewei twee mannen van 25 en 28 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van een inbraak. Een getuige zag dat de twee zich verdacht ophielden bij een bedrijf op het industrieterrein De Woudfennen. Hij waarschuwde via 112 de politie. De agenten waren snel ter plaatse en hielden het tweetal staande. Omdat het duo geen goede verklaring kon geven waarom ze bij het bedrijf waren werden ze aangehouden. In de auto van de Utrechtenaren werden diverse gereedschappen gevonden, waaronder een breekijzer, schroevendraaiers en een houtboor. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Franeker: politie houdt verdachte van vernielingen op heterdaad aan De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de J.A.W. Burgerstraat een 19-jarige inwoner van Franeker op heterdaad aangehouden op verdenking van vernieling van een abri en een telefooncel. Surveillerende agenten reden over de Hertog van Saxenlaan en zagen dat ruiten van een abri met drie putdeksels waren ingegooid. Toen ze het glas wilden opruimen hoorden de agenten een harde klap uit de richting van de Meermarkt. De agenten reden direct met de auto richting de Meermakt en zagen dat de telefooncel was vernield. Op de hoek van de Troelstrastraat met de Sexbierumerweg zagen ze twee mannen hard wegfietsen. De achtervolging werd ingezet en met veel moeite wisten ze de 19-jarige Franeker op de J.A.W Burgerstraat te achterhalen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bekende de Franeker zijn aandeel in de vernielingen van de abri en telefooncel. De man werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Klik voor foto's hier