Gemeente Tilburg

Datum

6 april 2007

Tilburg stelt jaarlijks 100.000 ter beschikking
voor Nachtnet

Aanzet tot realisering Nachtnet Brabantstad

Tilburg streeft naar aansluiting op het Nachtnet van de NS. Hiervoor stelt ze jaarlijks honderdduizend euro beschikbaar, zo besloot het college deze week. Al enkele jaren werken de steden in Noord Brabant aan het realiseren van een aansluiting op de nachtelijke treinroutes van de NS in de Randstad.

Met de Nederlandse Spoorwegen zijn over de uitwerking van het Nachtnet nu afspraken Doorkiesnummer gemaakt. Volgens het voorstel zal in december 2007 een pilot van drie jaar worden gestart 013 542 88 19 om het Nachtnet in de nachten van donderdag, vrijdag en zaterdag te laten rijden. Deze zal Faxnummer stoppen in de plaatsen Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Breda en Dordrecht. De extra exploitatiekosten zullen gefinancierd moeten worden door de provincie en de andere partners in Brabantstad.

In aanloop naar een definitief besluit over de financiering van het Nachtnet vraagt de provincie Noord Brabant aan steden die op de route van het Nachtnet liggen voor een bijdrage aan de exploitatie. Het college van Tilburg reageert hier positief op en zegt een bijdrage van 100.000,- per jaar toegezegd, in totaal dus een bedrag van 300.000,-. Ook de andere steden hebben op het verzoek van de provincie gereageerd. Op basis van deze reacties zal de provincie een besluit nemen over de financiering van het Nachtnet.

Realisering van het Nachtnet is daarnaast nog afhankelijk van de medewerking van Prorail, die de sporen in Nederland beheert en onderhoudt. Zij bekijkt of de combinatie van het Servicedienst Nachtnet met onderhoudswerkzaamheden en vracht verkeermogelijk is. Faciliteiten Personeel Meer informatie voor de pers Informatisering Brugt Groenevelt, woordvoering 013 - 542 8333 Financiële Administratie Juridische Zaken Communicatie


---- --