Martin ter Horst commercieel directeur Centennium BI expertisehuis


DEN HAAG, 20070406 -- Als gevolg van de aanhoudende groei van de organisatie heeft Centennium BI expertisehuis haar managementstructuur gewijzigd. Per 1 april 2007 is Martin ter Horst aangesteld als commercieel directeur. De samenstelling van het managementteam blijft verder ongewijzigd.

Martin ter Horst (34), sinds september 2003 in dienst van Centennium en tot eind maart werkzaam als manager business development & marketing, is benoemd tot commercieel directeur. Samen met Peter R. Poharnok, algemeen directeur en eigenaar van Centennium, vormt hij vanaf heden de tweekoppige directie van de succesvolle Haagse dienstverlener, waarbij Ter Horst verantwoordelijk is voor alle commerciële processen, marketing en communicatie. Eric M. Hoogenboom, sinds december 2004 commercieel manager van Centennium en lid van het managementteam, breidt zijn activiteiten uit met een aantal delivery taken: met het oog hierop is zijn functie gewijzigd in: manager sales & delivery. Het salesteam zal in de loop van het tweede kwartaal versterkt worden met een salesmedewerker.

Vanwege de forse expansie van Centennium in 2005 en 2006 en de daarmee samengaande toename van verantwoordelijkheden, achtte Poharnok uitbreiding van de directie zowel wenselijk als noodzakelijk. "Gezien zijn diepgaande betrokkenheid bij Centennium sinds 2003, zijn belangrijke bijdrage aan de lancering en uitbouw van ons succesvolle expertisehuisconcept alsmede zijn bewezen commerciële inzichten was Martin de meest ideale kandidaat voor de functie van commercieel directeur" aldus Poharnok. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Martin optimaal zullen slagen in de realisatie van onze strategische speerpunten voor de komende jaren: autonome groei, vergroting van het klantenportfolio, verdere verbreding en verdieping van onze BI expertise en het uitbreiden van de activiteiten op het gebied van strategische advisering en projecten."

Centennium kan terugkijken op een zeer geslaagd 2006. Na de explosieve groei in het jaar 2005 (140% groei ten opzichte van 2004, zowel omzet als omvang) was 2006 een consolidatie- en investeringsjaar. Gericht op de aanpassing van de organisatie en haar processen aan de fors toegenomen omvang en versterkte marktpositie. Daarnaast sloot Centennium partnerships af met alle toonaangevende BI software leveranciers en werd grootschalig geïnvesteerd in productgerelateerde certificeringen van de medewerkers. Dat deze operatie als geslaagd beschouwd kan worden blijkt onder andere uit de hoge medewerkers- en klantentevredenheid, het minimale personeelsverloop en het brede draagvlak voor de oorspronkelijke kernwaarden van Centennium: menselijke meerwaarde, solide samenwerking en objectieve onafhankelijkheid.

In 2006 zag Centennium haar omzet stijgen naar ruim 3 miljoen euro, een verbetering van 20% ten opzichte van 2005. Ook de winst voor belastingen nam met 20% toe. De personeelsomvang groeide in 2006 naar 42 medewerkers, een toename van ruim 25%.

Centennium BI expertisehuis is gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met nagenoeg alle technische én bedrijfskundige facetten van performance management, business intelligence en datawarehousing. Met 42 medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis tot een van de grotere, zelfstandige en onafhankelijke, aanbieders van BI expertise in Nederland. Voor meer informatie over Centennium zie: www.centennium.nl.