Goudvishal Arnhem

PERSBERICHT, voor onmiddellijke publicatie

Bijzonder Beukorkest live in de Goudvishal

O.a. Def P, André Manuel en Johnny Dowd te zien

Niet de minste artiesten als Def P, André Manuel, Stuurbaard Bakkebaard en Johnny Dowd zijn zaterdag 7 april te zien in de Goudvishal als onderdeel van het optreden van muziekcollectief Beukorkest. Dit vijftienkoppige(!) bijzondere gezelschap is ontsproten aan het brein van kunstenaar/muzikant Rik van Iersel en tourt in april door Nederland.

De muziek van het collectief is niet bepaald voor een gat te vangen; rock, avantgarde, rap, americana, trash en pop komen allemaal voorbij. Daarbij is er veel ruimte voor improvisatie, dynamiek, exotische instrumenten en vocale hoogstandjes. Een verrassend repertoire is het gevolg.

Rik van Iersel is oorpronkelijk beeldend kunstenaar. Hij heeft de afgelopen jaren in vele Europese en Amerikaanse steden geëxposeerd. Zijn werk wordt gekenmerkt door het collage-effect, een invalshoek die hij herkent in de muziek van Stuurbaard Bakkebaard. Van Iersel en Stuurbaard Bakkebaard werkten al eerder samen in andere muzikale projecten waar ook grote namen als Mark E. Smith (The Fall) en Thurston Moore (Sonic Youth) aan meededen. Dit alles voedde het idee om in een groter verband met meer muzikanten en met meer voorbereidingstijd, een overweldigende collage te maken. Het Beukorkest is daarvan het gevolg en zal zaterdag 7 april maar liefst 2,5 uur op de planken staan.

De Goudvishal gaat om open om 20:00 en de entree bedraagt ¤ 9.50


---

Noot voor de redactie,