LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 9 april 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Vanwege Tweede Paasdag is er geen live uitzending. In plaats daarvan herhalen we de leukste en interessantste gesprekken uit de LLiNK-uitzendingen van dit voorjaar.

Das Leben der Anderen. Pieter Hilhorst sprak op 29 januari met historica en Stasi-expert Beatrice de Graaf over de film 'Das Leben der Anderen.' Het bekroonde speelfilmdebuut van Henckel von Donnersmarck toont de misdadige praktijken van de Stasi in de voormalige DDR, waar afluisterpraktijken, machtsmisbruik en repressie aan de orde van de dag waren.

Plaats delict Amsterdam. Van 13 januari t/m 25 februari was in Foam de tentoonstelling 'Plaats Delict Amsterdam' te zien, met foto's uit het politiearchief van 1965 tot 1985. Nooit eerder zijn foto's uit deze periode gepubliceerd of elders in het openbaar te zien geweest. Het merendeel van de foto's toont zogenaamde plaatsen delict: de plek waar een lijk is gevonden, waar brand heeft gewoed of een ongeluk is gebeurd. Te gast waren op 15 januari initiatiefneemster van de tentoonstelling, Myriam Missana, en oud-politiefotograaf Gerard Blankerts.

Milieuvriendelijke auto's. Elk jaar presenteert de ANWB de Eco-test waarin ze de milieuvriendelijkheid van auto's onder de loep nemen. Welke auto kan je het beste aanschaffen, wordt het de Toyota Prius, een hybride-auto, of moet je wachten op de Chevrolet Volt, een auto met oplaadbare accu die onlangs is gepresenteerd door General Motors? En welke auto is geschikt voor mensen met een kleine portemonnee? Joris Wijnhoven van Milieudefensie ging hier op 10 januari over in gesprek met Koos Burgman van BOVAG.

Manon Uphoff. Op 19 februari was schrijfster Manon Uphof hoofdgast in Desmet Live, naar aanleiding van haar verhalenbundel 'Schaduwvlammen'. Haar korte proza bijeen vormt een fictioneel universum dat volslagen authentiek is. Aan het begin van het tweede uur vroeg Pieter Hilhorst haar over het belang van een goede eerste bladzijde.

Vrouwen en Klassieke muziek. Op vrijdag 19 januari speelde het Rotterdam Philharmonisch Orkest een uniek concert, namelijk met muziek van en door vrouwen. Te gast waren harpiste Charlotte Sprenkels en pianiste Daria van den Bercken om te praten over hoe bijzonder dit concert is. De wereld van klassieke muziek is namelijk een echte mannenwereld, er zijn maar weinig vrouwelijke componisten en ook relatief weinig vrouwelijke muzikanten en vrouwelijke dirigenten.

In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op the nieuws. In deze uitzending een herhaling van de keer dat hij in de huid van mevrouw De Haan van Ketelskerken, voorzitter van de Stichting 'Blauw Rood zet het Licht op Oranje,' en de aflevering dat hij ook een dubbel paspoort had.

De muziek is een herhaling van de volgende bands die bij ons in de studio hebben gespeeld: Gladius, Coparck, Lianne Hall, Signe Tollefsen en The Woodwards.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT