Melior begint samenwerking met Pfizer op onderzoeksgebied


09.04.2007 / 09:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Melior discovery, inc.

Melior discovery, inc.

Melior begint samenwerking met Pfizer op onderzoeksgebied

EXTON, Pennsylvania, April 9 /PRNewswire/ --

Melior Discovery, Inc. kondigde vandaag aan dat het met Pfizer Inc. een overeenkomst heeft getekend, dat Melior's in vivo theraTRACE indications discovery platform zal worden gebruikt om de werkzaamheid van geselecteerde Pfizer compounds te evalueren.

"Onze overeenkomst is een belangrijke gelegenheid voor Melior om door middel van de toepassing van ons unieke en innovatieve "in vivo" test platform een waardevolle bijdrage te leveren aan Pfizer,", aldus Andrew Reaume, PhD, President en CEO van Melior. "We kijken uit naar een productieve samenwerking."

Melior Discovery in vogelvlucht

Melior Discovery leidt de transformatie en het hergebruik van farmaceutische geneesmiddelen met zijn unieke theraTRACE platform van multiplexe "in vivo" modellen. Melior gebruikt deze kennis om zowel een interne volgorde van te herontwikkelen geneesmiddelen vast te stellen, als ook om die kennis met de farmaceutische en bio-technologische bedrijven te delen. In eerstgenoemde geval determineert Melior "geprivilegieerde" compounds, die anderen terzijde hebben gelegd. Ze worden in nauwe samenwerking met Dr. Christopher Lipinski gedetermineerd. Door middel van deze samenwerking biedt Melior zijn farmaceutische partners een manier aan om hun geneesmiddelen in het laatste stadium van ontwikkeling als veilige geneesmiddelen van hoge kwaliteit aan te merken.

Website: www.meliordiscovery.com

Contact:

Andrew Reaume, President & CEO van Melior Discovery, +1-610-280-0633, areaume@meliordiscovery.com