Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Nijbroek - Bestuurder onder invloed                       |

De politie heeft op 7 april omstreeks 23.15 uur een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval op de Middendijk in Nijbroek.

De politie ontving omstreeks 22.30 uur een melding dat er een auto tegen een boom stond op de Middendijk in Nijbroek. Ter plaatse aangekomen bleek de bestuurder niet meer aanwezig. Hij werd in de omgeving aangetroffen. Hij was lichtgewond en bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd aangehouden. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur opgelegd. Tevens kreeg hij een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren.
|     |Zutphen - Motorrijder negeert stopteken                   |

De politie heeft op zondag 8 april een 41-jarige motorrijder uit Zutphen aangehouden en het rijbewijs ingevorderd nadat hij een stopteken negeerde en ervandoor ging op de Laan naar Eme in Zutphen.

De politie was getuige hoe de man op de Laan naar Eme in Zutphen op één wiel reed en wilde hem daarop een stopteken geven. Bij het zien van de agenten ging de motorrijder er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in. De achtervolging ging via de Beethovenstraat, de Thorbeckesingel naar de Harenbergweg waar de politie de motorrijder uit het oog verloor. Aan de hand van het kenteken kon de man later in zijn woning worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
|     |Zutphen - Fietsendief aangehouden                         |

De politie heeft op 7 april omstreeks 18.00 uur een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Schupstoel in Zutphen op verdenking van fietsdiefstal.

De fiets was kort daarvoor gestolen op de Kappeijne van de Coppellostraat in Zutphen. Aan de hand van het signalement en op aanwijzing van getuigen kon de verdachte worden aangehouden op de Schupstoel in Zutphen. De man bleek in het bezit van een sterk op een vuurwapengelijkend voorwerp. Hij werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt. De fiets kon terug naar de rechtmatige eigenaar, een 47-jarige vrouw uit Zutphen.
Er werd ook nog een herenfiets aangetroffen, de eigenaar hiervan is nog niet achterhaald.
|     |Zutphen - Drie aanhoudingen na vechtpartij                |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 april drie mannen aangehouden op de Nieuwstad in Zutphen voor openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Een 40-jarige man uit Zutphen raakte gewond door de vechtpartij en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De politie kreeg rond 02.10 uur een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid in op de Nieuwstad in Zutphen waarbij met meubilair werd gegooid. Aanleiding van de vechtpartij bleek een woordenwisseling tussen een 40-jarige man uit Zutphen en een 33-jarige man uit Deventer. De 33-jarige man uit Deventer stak daarop de man uit Zutphen meerdere keren met een vork. Vervolgens werd het slachtoffer in elkaar geslagen door de man en zijn twee 27-jarige man vrienden uit Zutphen. Zelf sloeg de man ook behoorlijk van zich af. De horecagelegenheid werd zwaar beschadigd.

De drie mannen werden aangehouden en kregen proces-verbaal. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Einde berichten
---

---

---

---- --