Provincie Noord-Holland

Datum

10-4-2007

Onderwerp

Vertraging door wegwerkzaamheden op Kruisweg (N201)

Katja Grevers

In het weekend van 13 tot 16 april wordt er gewerkt aan de Kruisweg (N201). Het gaat om het wegvak in de gemeente Haarlemmermeer tussen de op- en afrit A4 en de Fokkerweg. De werkzaamheden starten op vrijdag 13 april om 20.00 uur en duren tot maandag 16 april 5.00 uur. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen. Het verkeer op de Kruisweg (N201) moet rekening houden met ernstige vertraging.

Op- en afritten A4 bereikbaar
Voor de Kruisweg geldt dat er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar is. Alle op- en afritten van de A4 zijn bereikbaar. De kruising Kruisweg (N201) Fokkerweg blijft eveneens open voor het verkeer.

Ook in de nacht van donderdag 12 april op vrijdag 13 april is er voor verkeer op de Kruisweg in beide richtingen tussen de Fokkerweg en de Aalsmeerderweg slechts één rijstrook beschikbaar in verband met freeswerkzaamheden. Verder wordt er vrijdag 13 april van 9.00 tot 15.00 gewerkt aan de noordbaan. Voor verkeer vanuit Aalsmeer richting Hoofddorp is dan slechts één rijstrook beschikbaar.

Aalsmeerderweg
De kruising van de Kruisweg (N201) met de Aalsmeerderweg is aan de zuidzijde, de kant van Rijsenhout, het gehele weekend afgesloten. Verkeer vanaf de Kruisweg kan niet naar het zuiden de Aalsmeerderweg op en omgekeerd. Dit verkeer wordt omgeleid via de Bennebroekerweg en de Rijnlanderweg. Een omleidingroute is aangegeven. Uiterlijk maandag 16 april om 5.00 uur gaat de kruising weer open.

Langdurende verkeershinder
Sinds 4 december heeft verkeer op de Kruisweg in beide richtingen op alle dagen te maken met verkeershinder. Voor beide rijrichtingen zijn slechts 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Deze situatie duurt naar verwachting tot na de zomer van 2007. Om dit gedeelte van de Kruisweg (N201) te vermijden, kan het verkeer op de A4, de A9 en de A10 gebruik maken van de alternatieve adviesroutes. Het verkeer kan zo tijdig een andere route kiezen.