Gemeente Coevorden

Webcam registreert werkzaamheden Coevorden Beweegt

webcam mast De komende weken wordt er weer volop gesloopt in het centrum van Coevorden. Deze werkzaamheden zijn te zien via een webcam die aan de KPN mast aan de Melkkade bevestigd is. Vanaf een hoogte van ongeveer 30 meter is volop zicht op het sloop- en bouwgebied. De camera kan van afstand bestuurd worden. Daardoor is het mogelijk de webcam te richten op de plaats waar er activiteit is.

De camera kan een gebied in beeld brengen van rondom de Bentheimerbrug tot en met de markt. Alles in de Bentheimerstraat, Melkkade en Oostersingel kan geregistreerd worden en is via internet te volgen. Vanaf dinsdag 10 april wordt er gewerkt aan de Oostersingel, beelden van deze werkzaamheden zijn te zien via www.coevordenbeweegt.nl. De webcam registreert iedere werkdag de werkzaamheden. 's Nachts en in het weekend worden de beelden die overdag gemaakt zijn herhaald.

Webcam Haven

In november is ook een webcam geïnstalleerd, gericht op de brandweerkazerne. Deze camera is aan het gebouw Kasteel 4 gemonteerd. Die heeft destijds de sloop van de brandweerkazerne getoond. Nu dit voltooid is, is het wachten op de werkzaamheden aan de Vlijt, de Haven en de aanleg van de brug over de Haven. Ook de woningbouw op de plek van de brandweerkazerne wordt getoond via deze webcam. De verwachting is dat rond de zomer deze webcam weer live-beelden uit gaat zenden. Tot die tijd is een herhaling te zien van de sloop van de fundering van het kazerne-gebouw aan de Haven.