Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 13-04-2007

Snorfietser gewond door val
MEPPEL Een 63 jr. snorfietser uit Meppel raakte donderdagmiddag gewond doordat hij op De Wheem in zijn woonplaats kwam te vallen. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. De man viel toen hij snel wilde stoppen omdat zijn pet was afgewaaid.

Politie onderzoekt vernieling
MEPPEL De politie onderzoekt het vernielen van een glazen toegangsdeur van het zwembad van Het Erf aan de Atalanta in Meppel. Maandag 9 april tegen 17.15 uur gooiden drie nog onbekende jongens met stenen deze deur kapot. Getuigen zagen de jongens verdwijnen op fietsen. Het gaat om jongens van naar schatting een jaar of 14, waarvan twee een blanke huidskleur hebben en de derde een erg donkere huidskleur. De donkere jongen droeg een legergroene jas met daaronder een sweatshirt met capuchon. Eén van de andere jongens droeg een lichtgekleurd jack en een spijkerbroek. De politie in Meppel wil graag in contact komen met een vrouw met een buggy en een klein kind aan de hand die kort na de vernieling gesproken heeft met een medewerkster van Het Erf. Men kan bellen met 0900-8844. (07-129932)

Twee lichtgewonden bij kop-staart aanrijding N33 EEXT Op de N33 t.h.v. Eext botste donderdagmiddag een 44 jr. automobiliste uit Munster op de achterste auto van een stilstaande file. Daarbij raakten de vrouw en haar 5 jarig zoontje licht gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De staart van de file stond ongeveer één km voor de rotonde in de N33. De vrouw had dit te laat in de gaten en botste achter op de laatste auto. Door de klap van de aanrijding schoot deze bestelauto (gegevens bestuurder nog niet bekend) vooruit en botste weer tegen de daarvoor stilstaande personenauto van een 28 jr. vrouw uit Finsterwolde. In deze autos raakte niemand gewond. Twee autos zijn afgesleept. Door het ongeval ontstond er enige tijd een lange file in beide richtingen. (07-130342)

Politie vordert rijbewijzen in
EMMEN/MEPPEL De politie vorderde in de nacht van donderdag op vrijdag de rijbewijzen in van drie automobilisten die met teveel alcohol op waren gaan rijden.

In Emmen gebeurde dat bij een 19 jr. (beginnend) bestuurder uit Emmen die met een alcoholpromillage van 1,2 over de Ermerweg reed. De tweede bestuurder die voorlopig even niet in een auto mag rijden is een 23 jr. man uit Emmen. Hij reed over de Nijkampenweg. Op straat bleek uit de blaastest dat hij gedronken had. Op het politiebureau saboteerde hij echter de ademanalyse. Dit was voldoende reden zijn rijbewijs in te vorderen.

Op de A-32 bij Meppel controleerde de politie een 44 jr. automobilist uit die plaats. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1.7 vastgesteld waarmee de grens voor invordering van het rijbewijs (1,3 promille) ruim werd overschreden.

Mooi weer trekt niet alleen wandelaars naar de bossen HAVELTE Een korte wandeling in de omgeving van de Hunebeddenweg in Havelte eindigde donderdagmiddag voor een man uit Drachten erg vervelend. Toen hij tegen 13.00 uur bij zijn auto terug kwam bleek deze namelijk te zijn opengebroken. Het slot van een portier werd geforceerd en een handtas gestolen. In de tas zaten o.a. een rijbewijs en geld. (07-130322)

Grafschennis
VEENOORD Op de begraafplaats aan de Nieuweweg in Veenoord zijn de afgelopen dagen bij in ieder geval twee graven vernielingen gepleegd. Een kindergraf werd al voor de vierde keer geschonden. Nu is een glasplaat vernield en zijn spulletjes van het grafje gehaald en weggegooid. Ook vorig jaar werden er een aantal keren vernielingen gepleegd bij graven op deze begraafplaats. Omdat het een plek is waar zich regelmatig jeugd ophoudt denkt politie dat daaronder ook de daders van deze vernielingen gezocht moeten worden. Na de vernielingen vorig jaar zomer hield de politie regelmatig toezicht op de begraafplaats. Ook nu zal de begraafplaats weer in de surveillances worden meegenomen. (07-130375)

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.