Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060712150

Vragen van het lid Gesthuizen (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over de luchtkwaliteit in kinderdagverblijven. (Ingezonden 12 april 2007)


1
Bent u bekend met de tv-uitzending over luchtkwaliteit in de kinderopvang? 1) Wat is hierover uw mening?


2
Wat is uw mening over de stelling dat slechte kwaliteit van het binnenmilieu diverse klachten en ziekten kan veroorzaken? Klopt deze stelling? Zo neen, waarom niet?


3
Wat is uw mening over de uitspraak van de GGD-milieuarts dat door gebrek aan wettelijke normen dit geen prioriteit heeft bij de kinderdagverblijven?


4
Klopt het dat de wijze waarop nu gecontroleerd wordt met behulp van de risico- inventarisatie en evaluatie (RIE) en de controle hierop door de GGD, ertoe leidt dat kinderdagverblijven zelf aangeven waar de prioriteiten moeten liggen?


5
Vindt u dit een sluitende manier van controleren van de kwaliteit van het binnen milieu van kinderdagverblijven?


6
Sluit u uit dat hiermee belangrijke controles gemist worden?


7
Bent u op de hoogte van het feit dat kinderdagverblijven zelf vraagtekens zetten bij deze wijze van controleren? Indien u hiervan niet op de hoogte bent, bent u bereid contact op te nemen met de kinderdagverblijven en hierover te rapporteren aan de Kamer?


8
Wat vindt u van de uitspraak dat ouders niet in staat zijn om sommige belangrijke aspecten van de kwaliteit van een kinderdagverblijf te controleren omdat zij hiertoe niet deskundig zijn? Kunt u uw antwoord toelichten?


9
Deelt u nog steeds de mening dat het niet nodig is kwaliteitseisen op te nemen in de wet? Zo neen, waarom niet?


10
Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat kwaliteitsaspecten die niet door ouders gecontroleerd worden toch gewaarborgd worden?


1) Radar, 8 april 2007