Samenwerking partners in de sportgeneeskunde

13.04.2007 / 13:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Service medical

Service medical

Nieuwegein - De wereld van de sportgeneeskunde verandert snel. Het specialistische beroep mag zich verheugen in een toenemende belangstelling van sportmensen. Ook vanuit de medische wereld in het algemeen is er toenemende belangstelling in de sportgeneeskunde. In 2007 is de sportmedische zorg en aandacht voor sporters niet meer wég te denken.

Twee koepelorganisaties in het veld van de sportgeneeskunde gaan samenwerken. Dat is bekrachtigd in Nieuwegein tijdens het jaarcongres van de NVFS, de Nederlandse Vereniging voor Sportfysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. De NVFS heeft vandaag en morgen in Nieuwegein haar jaarcongres. Ze sluit een samenwerkingsovereenkomst met de Mobiele Sportgeneeskundige Groep van de Stichting Service Médical, gevestigd te Maastricht.

De samenwerking behelst de uitwisseling van kennis, vaardigheden en onderlinge leden van de beide sportmedische instanties. Bij de NVFS zijn 750 leden aangesloten. De organisatie is gevestigd te Amersfoort.

De Stichting Service Médical is een door de overheid erkende Bijzondere Landelijke Sportorganisatie, die is gespecialiseerd in de acute hulpverlening op de sportplek. De 175 medisch en paramedische geschoolde teamleden hebben allen een medisch diploma. De organisatie heeft het predicaat Zorginstelling en treedt naar voren met een negental snelle hulpverlenings-voertuigen, waaronder ambulances.
---
Noot voor de pers:

Voor inlichtingen over dit persbericht: Drs. Pijke den Ambtman, gezondheidsvoorlichter Stg. Service Médical 0624201915.
Een foto-illustratie is auteursrechtvrij ter beschikking; Fotopersbureau Flos, Nieuwegein,
0652607156, e-adres: fotoflos@cs.com