Politie Zeeland


---


W-1051-2007 Opnieuw vrouw beroofd van tas, Middelburg
Een 70-jarige vrouw uit de gemeente Veere is donderdagavond in Middelburg beroofd van haar tas.
De vrouw liep rond 19.20 uur over de Kuiperspoort ter hoogte van het speeltuintje toen ze van achteren werd benaderd door een man die plotseling haar schoudertas beet pakte. De vrouw hield haar tas vast aan de riem maar de man trok hier zo hard aan dat het hengsel afbrak. Vervolgens rende de dader hard weg richting Hagepreekgang.
Een onbekend gebleven man die de vrouw had horen gillen, heeft nog een zoekslag gemaakt maar niets gevonden.
Signalement tasjesdief:
Hele, lange man (ongeveer 1.90) met een slank postuur. Hij droeg een donkere broek en een soort trainingsjack eveneens donker van kleur met een capuchon.
De politie in Middelburg is op zoek naar eventuele getuigen van de overval.

Z-1052-2007 Snelheidscontrole, Terneuzen
De politie heeft donderdag tussen 15.30 en 21.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Guido Gezellestraat.
Van de gecontroleerde passanten (aantal is niet bekend) reden 17 bestuurders meer dan 30 km/pu harder dan de ter plaatse toegestane 50 km. Deze werden afgehandeld middels een dagvaarding of de betrokkenen zijn ingegaan op een schikkingsaanbod van de Officier van Justitie. In totaal een bedrag van 2620 euro.
Verder werden ter plaarse de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten omdat ze meer dan 50 km te hard reden. De controle werd gehouden in samenwerking met het parket te Middelburg.

Z-1053-2007 Nepagenten betrapt, Terneuzen
De politie heeft vandaag twee mannen van 19- en 22 jaar afkomstig uit Sas van Gent aangehouden omdat zij zich voordeden als "echte" agenten.
De afgelopen weken "surveilleerden" beide mannen regelmatig in een auto over de wegen rond Terneuzen, voornamelijk op de Tractaatweg en langs het kanaal.
De auto waarin ze reden was voorzien van een blauw zwaailicht en blauwe knipperlichten. Ze droegen ook kleding voorzien van het politielogo en hadden beiden een "oortje" in.
Als ze tijdens hun missie zagen dat andere weggebruikers een verkeersovertreding maakten, werden deze aan de kant gezet.
Bij het aanspreken deden ze zich voor als agenten en deelden zelfs boetes uit die ze uitschreven op papier voorzien van het politielogo. Nederlanders kregen een "bon" uitgereikt en hen werd gezegd dat ze de acceptgiro binnenkort thuis konden verwachten. Enkele Belgische bestuurders moesten gelijk hun "boete" betalen. Als ze niet genoeg contant geld bij zich hadden, gingen ze mee naar een pinautomaat.
Bij huiszoeking in de woning van een van de verdachten werd alles wat betreking heeft op het valselijk uitgeven als agent (de uniformen, legitimatie, headsets en blauwe lampen) in beslaggenomen. De beide mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.
De politie wil graag in contact komen met mensen die ook "bekeurd" zijn door dit duo. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

---- --