Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 5 april 2007

Onderwerp: TV-uitzending van MAX over Poolse partnergemeente van Heerde

Omroepvereniging MAX zal op vrijdag 13 april een uitzending verzorgen over de Poolse plaats Bolków, partnergemeente van Heerde. MAX ondersteunt daar een project dat gestart is door het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH). In de uitzending wordt over dit project verslag gedaan. Het programma Max Maakt Mogelijk begint om 17.25 uur op Nederland 2.

Het project betreft de verbetering van een verzorgingstehuis voor zieke bejaarden, het ZOLL. Het tehuis is echter sterk verouderd, de toiletruimtes zijn niet geschikt voor de doelgroep en het tehuis ademt een sombere sfeer uit.

Verbeteringen

Het CICH heeft al enige verbeteringen weten te bereiken. Met geld uit Heerde zijn bijvoorbeeld de badruimtes opgeknapt. Doordat medewerkers van het ZOLL dit voor een groot deel zelf hebben gedaan, kon dit met relatief weinig geld. Een andere belangrijke verbetering vloeide voort uit een bezoek van medewerkers van het verpleeghuis 'De Wendhorst'. Dit bezoek heeft er toe geleid dat er nu veel meer aandacht is voor dagbesteding van de bewoners van het ZOLL

Volgende stap

Er is echter nog veel werk te verrichten. Omdat het CICH dit niet zelf kan bekostigen, werd een subsidieaanvraag gedaan bij omroepvereniging MAX, die positief heeft uitgepakt en wat resulteert in de uitzending van 13 april a.s. Met het geld dat MAX beschikbaar stelt zullen de toiletruimtes en de dagruimtes worden opgeknapt. De toiletten zijn verouderd en voldoen aan geen enkele eis. Voor rolstoelen is het bijvoorbeeld vrijwel onbereikbaar. Ook de dagbestedingsruimtes zien er oud en vervallen uit.