Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Hoogeveen, 13-04-2007

Verkeersovertreders bekeurd
KLAZIENAVEEN Tijdens een snelheidscontrole op de kruising van de Dordsedijk met de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen bekeurde de politie vrijdagmorgen vier automobilisten. Met de laser gun stelde de politie vast dat deze automobilisten met snelheden van 72 tot 90 km uur over de kruising (max. snelheid 50 km/u) reden.

ZUIDWOLDE Op de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde bekeurde de politie vrijdagmiddag 11 automobilisten. Deze automobilisten sloegen vanaf de Koekdijk linksaf, namen de binnenbocht en gingen aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel langs.

COEVORDEN Slechts door tegen de uiterste rechterkant van de rijbaan te gaan rijden kon een motorrijder van de politie vrijdagmorgen op de N34 bij Coevorden een frontale aanrijding voorkomen. De tegemoet komende bestelauto haalde een vrachtauto in. De 31 jr. bestuurder uit Gramsbergen is bekeurd voor dit gevaarlijk en onverantwoord weggebruik.

Man slaat ruiten auto in
EMMEN Een 54 jr. man uit Schoonebeek heeft vrijdagmiddag op de parkeerplaats voor het gemeentehuis aan de Vreding in Emmen ruiten ingeslagen van twee geparkeerde autos. De man is aangehouden. Tegenover de politie verklaarde hij de ruiten van willekeurige autos te hebben ingeslagen uit onvrede en frustratie over een gesprek in het gemeentehuis. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-130615)

Politie zoekt getuigen eenzijdig ongeval
MEPPEL De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die vrijdagavond 6 april getuige zijn geweest van een ongeluk op de Marktstraat in Meppel. Rond 23.00 uur reed een 33 jr. motorrijder uit Meppel vanaf de Ceintuurbaan de Markstraat op. Hij moest remmen voor een taxi en kwam daardoor ten val. Met diverse verwondingen is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij gedronken had nam een arts op verzoek van de politie in het ziekenhuis een bloedmonster van de man. Dit wordt nader onderzocht op alcoholgebruik. De politie hoopt door getuigen meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval en de manier waarop de motorrijder kort voor het ongeval over de Ceintuurbaan en Markstraat heeft gereden. Men kan bellen met 0900-8844 (07-128604)

Auto gestolen
MEPPEL Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen is vanaf een parkeerplaats in de Hugo van Schaiklaan in Meppel een blauwe VW Passat Variant gestolen. Later in de ochtend is in Grouw een kentekenplaat van de auto teruggevonden.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.