Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 13-04-2007

Politie houdt jongen aan voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 14-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. De verdachte zou het slachtoffer zonder aanleiding in zijn gezicht hebben geslagen. Deze liep daarbij o.a. zwellingen aan zijn gezicht op. De twee hebben al langer problemen met elkaar.

Bromfietser vlucht tevergeefs

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag hebben politiebikers met ondersteuning van motorrijders op de Sint Jorisstraat in s-Hertogenbosch een 47-jarige Bosschenaar op een bromfiets kunnen aanhouden. De man kreeg op de Pensmarkt een stopteken van een biker omdat hij zonder helm door het voetgangersgebied reed. Nadat hij aanvankelijk was gestopt reed hij tegen het achterwiel van de biker aan en ging er vandoor. De biker zette een achtervolging in en riep assistentie van collegas in. Op het moment dat de biker de verdachte bijna te pakken had, dwongen politiemotorrijders de bromfietser tot stoppen. Bij controle bleek dat hij naast de eerder genoemde overtredingen, onverzekerd rond reed, een ongeldig rijbewijs voor alle categorieën had en zich niet kon identificeren. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt dames op dievenpad aan

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag bij een modezaak aan de Arena in s-Hertogenbosch een 21-jarige inwoonster uit die plaats samen met een 20-jarige Rosmalense aangehouden voor diefstal van o.a. kleding. Werknemers van de winkel betrapten de twee op diefstal van een tiental kledingstukken t.w.v. 340,=. Bij het verhoor door de politie verklaarde Bossche diezelfde dag ook nog een DVD speler bij een discountzaak aan de Markt te hebben weggenomen. Van de sieraden die zij droeg, verklaarde zij dat ze die twee weken geleden bij een warenhuis aan de Markt had ontvreemd. Beide vrouwen werden voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor mishandeling ex

Boxtel De politie heeft donderdagavond een 25-jarige inwoner uit Boxtel aangehouden voor mishandeling van zijn 17-jarige ex-vriendin. De man had afgesproken met het slachtoffer bij een tankstation aan de Schijndelseweg in zijn woonplaats om nog eens over hun relatie te praten. Het gesprek verliep niet naar de wens van de verdachte. Hij pakte daarop de vrouw hardhandig vast, sloeg haar en zou haar bedreigd hebben met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep daar een aantal pijnlijke plekken bij op. Tijdens haar relatie zou het meisje al vaker zijn mishandeld. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden.

Politie onderzoekt doorrijden na aanrijding met letsel

Vught De politie is op zoek naar een man van middelbare leeftijd in het bezit van een zwarte luxe terreinwagen. De man wordt ervan verdacht donderdagmorgen omstreeks 08.25 uur op de rotonde aan de Wolfskamerweg in Vught een 15-jarige fietster uit die plaats op de voorrangsrotonde te hebben aangereden. In eerste instantie is hij uitgestapt en heeft het meisje aangesproken. Vervolgens is hij weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer hield aan de aanrijding een totaal vernielde fiets en een gekneusde enkel over. De politie verzoekt eventuele getuigen en/of de betrokken automobilist contact op te nemen met de politie district Aa & Dommel via telefoonnummer 0900 8844.

Zonder ID, met drank

Schijndel De politie heeft donderdagavond in het Jansenpark in Schijndel een 24-jarige Bosschenaar aangehouden voor het drinken op de openbare weg en het niet hebben van een identiteitskaart. De man had een kratje bier bij zich en zat bier te drinken. Op het verzoek om zich te identificeren kon hij niet voldoen. Hij is daarop aangehouden en het bier is inbeslaggenomen. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt gezochte Fransman aan

Boxtel De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het industrieterrein aan de Heesterakker in Boxtel een 26-jarige Fransman aangehouden. De man hield zich daar verdacht op en had inbrekerswerktuigen en twee mogelijk van diefstal afkomstige autoradios bij zich. Hij is daarop aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat de man in zijn geboorteland gesignaleerd stond. De Franse autoriteiten willen bekend worden gemaakt met de woonplaats van de man. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachte inbraak woning op heterdaad aan

Boxtel De politie heeft donderdag een 18-jarige inwoner uit Boxmeer aangehouden voor een poging tot inbraak in een woning aan de Florijn in Boxtel. De politie kreeg een tip van een oplettende buurtbewoner dat er zou worden ingebroken. In de omgeving troffen agenten twee personen aan die aan het signalement voldeden. Beiden gingen er vandoor. De verdachte kon in een weiland aan de Kastanjelaan worden aangehouden. Hij struikelde over schrikdraad en kwam in een modderplas terecht. De tweede verdachte wist ondanks de inzet van diverse surveillance-eenheden, via de begraafplaats Munsel te ontkomen. De verdachte is ingesloten, naar de tweede man wordt een onderzoek ingesteld.

Politie neemt auto inbeslag

Uden De politie heeft donderdagavond op de Vlosstraat in Uden de auto van een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats inbeslaggenomen. De man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs in zijn onverzekerde auto. Agenten troffen hem aan bij een routinecontrole. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor mishandeling en bedreiging moeder

Boxmeer De politie heeft donderdagmiddag in Boxmeer een 39-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling van zijn bejaarde moeder. De verdachte drong de woning van zijn moeder in Boxmeer binnen, bedreigde haar met de dood, drukte haar tegen de grond en mishandelde haar. De bejaarde vrouw liep daarbij lichte verwondingen op. Agenten troffen hem korte tijd later elders in Boxmeer in zijn auto en hielden hem aan. De man was boos op zijn moeder voor wat zij hem in het verleden zou hebben aangedaan.