D66

Politiek Café "Het cultuurbeleid van Arnhem"

woensdag 11 april 2007

De rol van de Gemeente Arnhem is op het valk van kunst cultuur niet altijd even duidelijk: is het er een die getuigt van ambitie, visie en lef of een die valt te kenmerken als (politiek) arm? Dinsdag 17 april houdt D66 Arnhem een Politiek Café waar het cultuurbeleid van Arnhem onderwerp van discussie is.

In het Politiek Café zullen Medy van der Laan (oud Staatssecretaris van OC&W), Nicolette van der Wal (K13), Alex Kühne (Toneelgroep Oostpool), Rita Weeda (Wethouder) en Willem Hillenius (ArtEZ) met elkaar in discussie gaan over het beleid van de Gemeente Arnhem en hun visie hierop. Als voorzitter treedt Willem Jan Mulder op (auteur en regisseur).

De discussie gaat niet alleen over het huidige beleid van de Gemeente. Er wordt ook gekeken naar de toekomst: Wat doen we bijvoorbeeld met de waarneembare tendens van popularisering en commercialisering van de theaters? Er zijn mensen die vinden dat Arnhem deze beweging moet volgen en dat de Schouwburg Arnhem door het programmeren van meer populair cabaret, pop en musicals financieel op eigen benen moet kunnen staan. Het geld dat hiermee wordt bespaard kan de Gemeente volgens deze personen beter gebruiken worden voor vernieuwde kunst en cultuur zoals Sonsbeek 2008 en het Mode Kwartier. Met de panelleden kunt u over dit en andere gerelateerde onderwerpen op dinsdag 17 april de discussie aangaan. Alle bijdragen zijn voor D66 Arnhem een inspiratiebron voor het verder invullen van onze politieke agenda.

Het Politiek Café van D66 Arhem wordt gehouden in Max Brothers aan het Roermondsplein 31 in Arnhem. De entree is gratis en het begint om 20:00 uur.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Robert Derksen, bestuurslid van D66 Arnhem
(robert.derksen@d66arnhem.nl of 06 20135593).

* Naar volgend agendaitem (Bestuurdersvereniging: Fractie-interactie dag - 13 april 2007)