Gemeente Boekel


Openbare informatie-avond

Op dinsdag 17 april aanstaande vindt er een openbare informatie-avond plaats waarin de gemeenteraad zich laat informeren over het beleid ten aanzien van tbs en de inschrijving van Huize Padua bij het Ministerie van Justitie voor het plaatsen van 48 tbs-patiënten.

Alhoewel het gemeentebestuur geen beslissingsrecht heeft ten aanzien van deze plaatsing, is wel gevraagd hiervoor een intentie-verklaring af te geven.

Gastsprekers

De avond vangt aan om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Het eerste gedeelte van de avond is gereserveerd voor een drietal sprekers, te weten

* mevrouw F. Joldersma, lid Tweede Kamer voor het CDA en destijds lid van de onderzoekscommissie naar het tbs-stelsel
* de heer J. Steeneveld, voorzitter raad van bestuur GGZ Oost Brabant

* de heer R. Wijdeven, buurtcoordinator Boekel Politie Brabant-Noord.

Mogelijkheid tot inspreken

Na een korte pauze is er voor u als burger de gelegenheid om de gemeenteraad te informeren over uw mening of visie m.b.t. de mogelijke komst van tbs-patiënten naar Huize Padua. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid tot inspreken dan kunt u zich hiervoor tot maandag 16 april 12.00 uur aanmelden bij de gemeente via telefoonnummer 326800 of per mail griffie@boekel.nl. Geeft u daarbij svp uw naam, adres en telefoonnummer op. De spreektijd waarbinnen u uw standpunt naar voren kunt brengen is afhankelijk van het aantal insprekers dat zich hiervoor aanmeldt.

Wilt u geen gebruik maken van dit inspreekrecht voor burgers, maar bent u wel geïnteresseerd in het onderwerp, ook dan bent u uiteraard van harte welkom op 17 april a.s. om 19.30 uur in de raadzaal.