Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Leerlingen Wartburg College gaan voor heel en schoon

De wijk Kreekhuizen krijgt 17 april een extra schoonmaakbeurt.

VMBO-leerlingen van het nabijgelegen Wartburg College gaan papier prikken en schouwen op overhangend groen, losliggende stoeptegels, kapotte lantaarnpalen etc. Wouter Boonzaaijer, portefeuillehouder Buitenruimte is aanwezig bij de start om de jongeren te laten weten dat deze actie enorm wordt gewaardeerd door het bestuur van IJsselmonde.

Het Wartburg College, locatie Guido de Brès, heeft ieder jaar alternatieve schooldagen, de zogenaamde Bresweek. De VMBO-leerlingen vullen één van deze dagen in met een maatschappelijke stagedag.

Het Wartburg College heeft de deelgemeente laten weten dat ze dit jaar de leerlingen een bijdrage willen laten leveren aan heel en schoon binnen de deelgemeente IJsselmonde. Hiervoor is door de deelgemeente contact gezocht met Gemeentewerken en Roteb. Beide diensten hebben enthousiast gereageerd. Samen met het Wartburg College is een programma opgesteld en zijn werkafspraken gemaakt. De 45 leerlingen worden verdeeld over twee groepen: de ene groep gaat papier prikken voor Roteb, de andere groep gaat schouwen voor Gemeentewerken aan de hand van de officiële productnormeringskaart op overhangend groen, losliggende stoeptegels, kapotte lantaarnpalen etc. Na de pauze ruilen de groepen van werkzaamheden. De leerlingen worden begeleid door leerkrachten en medewerkers van Roteb en Gemeentewerken.