Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 17-04-2007

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 april een man aangehouden omdat hij verdacht werd van een inbraak.

Rond 01.10 uur troffen agenten op de Hollantlaan een onbeheerd voertuig aan. De lichten van de auto stonden aan en één van de voorportieren stond open. Na enige tijd keerden de agenten terug en zagen dat de lichten nu uit waren en de portieren dicht. Tevens kwam bij de politie een melding binnen van een mogelijke inbraak in de omgeving van de Hollantlaan. Tijdens een onderzoek in de buurt zagen de agenten een man in de richting van de bewuste auto lopen. De 21-jarige man uit Purmerend werd door de agenten aangehouden omdat hij geen verklaring had voor zijn aanwezigheid en zich niet kon legitimeren.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Op het Oppenheimplein en de Baden Powellweg werden in totaal 82 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 55 bestuurders alles prima in orde. Voor 27 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm, ondeugdelijke remmen en het hebben van een te hoge constructiesnelheid.

Gewapende overval op tankstation

UTRECHT In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 april vond een gewapend overval plaats op een tankstation aan de Europalaan.

Omstreeks 05.45 uur wilde een medewerker van de shop het tankstation openen. Op het moment dat de man een aantal spullen buiten de shop wilde zetten werd hij door een tot nu toe onbekende man onder bedreiging van vermoedelijk een mes gedwongen terug de winkel in te lopen. De dader vertrok uiteindelijk met een onbekend geld bedrag en sigaretten.

Het signalement van de dader luidt: De man was gekleed in een blauw / grijze jas, een blauw joggingbroek en witte sportschoenen. Verder droeg hij een witte pet en had hij een zwarte sjaal om.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in een winkel aan de Voorstraat een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.00 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk wilde de 30-jarige man uit Utrecht zonder af te rekenen de winkel verlaten. Hij werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.