Ingezonden persbericht


Building trust in relationships

PERSBERICHT

Persoonlijk gunnen ontrafeld door Instituut KERP

Amersfoort, 17 april 2007 ­ Instituut voor gedragsverandering KERP heeft ontrafeld hoe persoonlijk gunnen in zakendoen ontstaat en heeft een manier gevonden om dit over te brengen op mensen in verkoop en management. Persoonlijk gunnen is immers van cruciaal belang. Echter, het was tot nu toe ongrijpbaar en ontastbaar. Na vele onderzoeken en pilots bij diverse klanten is het concept nu klaar. In een competitieve markt, waar de meeste bedrijven in opereren, maken de relaties met klanten het uiteindelijke verschil. Het gunnen van een order gaat namelijk dan op basis van persoonlijke relaties. Dat is geen nieuws.
Wat wel nieuws is: vanaf nu is het inzichtelijk hoe dat proces van gunning verloopt, op basis waarvan het plaatsvindt en hoe het tot stand komt. Dat inzicht maakt het mogelijk om het bewust in te zetten en toe te passen, in plaats van het een toevalligheid te laten zijn omdat het tussen twee mensen van nature al "klikt". De praktijk wijst uit, dat het van nature eerder niet "klikt" dan wel. Vandaar dat het bewust laten ontstaan van een "klik" veel bedrijven concurrentievoordeel gaat opleveren.
"Iedereen onderkent het belang van gunnen", volgens René Kerp, directeur van het instituut, "Maar hoe komt het nu dat je de een wel iets gunt en de ander niet? En hoe kun je dat beïnvloeden? Dat is waar we nu een antwoord op hebben". Instituut KERP
Instituut KERP richt zich op blijvende gedragsverandering bij mensen in commerciële en/of management functies. De nadruk bij de gedragsverandering ligt op het aangaan van vertrouwensrelaties ­ immers, vertrouwen leidt tot diepgaandere relaties en die verbeterde relaties leiden tot succes in verkoop en/of in management. Ervaringen en inzichten die wij opdoen in projecten bij onze opdrachtgevers, vullen wij continue aan met eigen onderzoeken naar gedrag en houding.

Voor extra informatie:
René P.M. Kerp, directeur / eigenaar Instituut KERP Sprengenberg 66
3825 GB Amersfoort
Tel: 033 ­ 888 3427
Fax: 088 ­ 738 2230
Mobiel: 06 ­ 22 18 2230
Email: rene@kerp.nl
Internet: www.kerp.nl

Sprengenberg 66, 3825 GB Amersfoort, The Netherlands Tel: + 31 6 22 18 22 30 Fax: + 32-56 21 20 41 ­ E-mail: info@kerp.nl BTW/VAT 1150 86 546., Rabobank Amersfoort, the Netherlands 1204.57.458 www.kerp.nl

---- --