Ingezonden persbericht


Persbericht

17 april 2007

NAVTEQ voorziet de volgende generatie Ford Systems van kaartgegevens

Nieuw contract voorziet alle IAM2.1-platform navigatiesystemen van NAVTEQ-kaarten

NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevende aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatiesystemen, location-based solutions en business applicaties, is door Ford Motor Company geselecteerd om de volgende generatie IAM2.1-navigatieplatformen te voorzien van kaartdata. Deze data zal gebruikt worden voor zowel Ford of Europe en Premier Automotive Group-navigatiesystemen.

Ford Group en NAVTEQ werken al ongeveer tien jaar samen. Dit nieuwe contract betekent een belangrijke stap vooruit in de relatie tussen beide bedrijven. De navigatiesystemen van Volvo, Jaguar, Land Rover en Ford Europese modellen zijn gebaseerd op het IAM2.1-platform en worden voorzien van NAVTEQ-kaartgegevens*.

Naast de commerciële voordelen en de kwaliteit van de kaartgegevens koos Ford NAVTEQ voor zijn uitgebreide ondersteuning zoals de mogelijkheid tot updaten van de kaarten en het trainingsprogramma voor de dealers. Momenteel lopen er een aantal van dergelijke programma's. Nieuwe initiatieven zijn gepland voor de komende jaren.

De programma's voor dealers zijn ontworpen om het personeel de voordelen van line-fit-satelietnavigatiesystemen beter te laten begrijpen zodat zij beter kunnen adviseren en meer informatie kunnen verstrekken aan de klant. Met ondersteuning in 12 Europese landen**, biedt NAVTEQ materiaal en indien nodig trainingen voor personeel werkzaam in de showrooms. Er is ook verschillend materiaal ter ondersteuning beschikbaar zoals literatuur, specialistische websites en POS merchandising voor zowel dealers als klanten. De kaart-update-programma's werken samen met Ford en Premier Automotive-merken om autobezitters te overtuigen van het nut van regelmatige updates.

Gelijksoortige programma's worden uitgevoerd in de VS waar NAVTEQ onlangs een overeenkomst sloot om de Ford, Lincoln en Mercury-modellen in zowel Noord-Amerika als Mexico te voorzien van NAVTEQ-navigatiekaarten.


* exclusief Japan and Australië

** Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Ierland, Spanje, Zweden, United Kingdom

(290 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Ford Motor Company
Ford Motor Company, wereldwijd automotive-marktleider uit Dearborn, Mich., vervaardigt en distribueert auto's in 200 markten verdeeld over zes continenten. Het bedrijf heeft ongeveer 300,000 werknemers in dienst en bezit wereldwijd 108 fabrieken. De belangrijkste merken van het bedrijf zijn onder andere; Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury en Volvo. Zijn automotive-gerelateerde diensten bevatten onder andere Ford Motor Credit Company. Kijk voor meer informatie over de producten van Ford op www.fordvehicles.com.

NAVTEQ
NAVTEQ is toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.800 werknemers verspreid over 167 kantoren in 28 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay e-M: ilonadb@lewispr.com