Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venlo, 17 april 2007

Startende ondernemer beter af met overname

Venlo - Slechts één op de vier starters denkt serieus na over overname van een bestaand bedrijf. Dit terwijl Nederland bijna 185.000 ondernemers boven de 55 jaar kent die binnen nu en tien jaar hun bedrijf willen staken. Onderzoek van het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM) wijst uit dat overnemers het beter doen qua overlevingskansen en banengroei dan ondernemers die 'vers' starten. Speciaal voor hen die een bedrijf willen starten door overname vindt er op dinsdag 8 mei het seminar "Starten door een bedrijfsovername" plaats in het gebouw van de Kamer van Koophandel te Venlo van 19.00 uur tot 22.00 uur.

In het KvK-seminar horen deelnemers hoe zij een bedrijfsovername kunnen aanpakken, wat de voor- en nadelen zijn en waar zij op moeten letten. Zij leren de valkuilen in het overnameproces herkennen, welke stappen zij moeten nemen en komen beslagener ten ijs als gesprekspartner voor alle betrokken partijen.

De Kamer van Koophandel organiseert het seminar in samenwerking met Aeternus B.V en Contour accountants en Belastingadviseurs. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/seminars of bellen naar 077-3203333.

///