Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg 17-04-07

TILBURG, 17 april 2007

Politie houdt Tilburgers aan voor diefstal fiets

TILBURG De politie heeft kort na middernacht bij het centraal station aan de Spoorlaan twee Tilburgers van 24 en 26 jaar aangehouden voor diefstal van een fiets. Agenten zagen dat mannen grote interesse toonden in fietsen bij de openbare fietsenstalling. Toen het tweetal begon te rommelen aan de sloten van enkele fietsen, stelden ze een onderzoek in. In de stalling troffen ze de mannen aan met ieder een fiets. Hierop werden ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide fietsen zijn in beslag genomen.

Politie arresteert Oisterwijker voor de identificatieplicht

TILBURG De politie heeft vannacht rond 00.30 uur in de Van Coehoornhof een 48 jarige Oisterwijker aangehouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. De man reed als automobilist over de Ringbaan Zuid in de richting van de Laarstraat. Hij viel de politie op omdat hij geen gordel droeg en met hoge snelheid reed. Tijdens controle in de Van Coehoornhof bleek dat de verdachte zich niet kon legitimeren. Hierop is hij aangehouden.

Velgendief heeft meer op kerfstok

TILBURG De 35 jarige Tilburger die in de nacht van vrijdag op zaterdag, 11 april jl., aangehouden is voor de diefstal van vier velgen met banden in de Meulemansstraat, blijkt na onderzoek meer op zijn kerfstok te hebben. Zo wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij een poging woninginbraak aan de Griegstraat en bij een diefstal van een trekker / oplegger aan de Marga Klompeweg. De man wordt vandaag voorgeleid.

Op 18 maart jl. meldde de bewoonster van een flatwoning aan de Griegstraat dat onbekenden gepoogd hadden in te breken in haar woning. De bewoonster betrapte de daders op het moment dat ze bezig waren het slot van de voordeur te forceren. Na ontdekking sloegen ze op de vlucht.

Op donderdag 08 maart stelde de politie een onderzoek in bij een bedrijf aan de Marga Klompeweg. Vanaf het bedrijfsterrein was een trekker / oplegger met lading ontvreemd. De lading bestond uit meerdere pallets met alcoholische drank. Enkele uren later werd de trekker leeg aangetroffen in Riel.

Politie houdt 2 Tilburgers aan na baldadigheid

TILBURG Agenten hebben vannacht omstreeks 0:25 uur twee Tilburgse mannen van 21 en 19 jaar op de Spoorlaan aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van baldadigheid. Het tweetal had op een bouwterrein een zwaailicht van een graafmachine vernield.

Een agent die langs een afgesloten bouwterrein bij de Spoorlaan reed, was van het voorval getuige. Hij zag dat één van de mannen het zwaailicht vernielde. Diezelfde man keek later ook nog even rond in de cabine, voordat hij weer verder naar beneden kwam.
Het is vooralsnog niet duidelijk of de deur van de graafmachine geforceerd is door bovengenoemde mannen. Beide verdachten bekennen op de graafmachine te hebben gestaan, maar ontkennen dat ze iets met het kapotte zwaailicht te maken hebben.

Politie arresteert Tilburger voor seksueel misbruik

TILBURG Rechercheurs van het zedenteam van het politiedistrict Tilburg hebben gisteren een 33 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht gedurende twee jaar een 15 jarige Tilburgs meisje met een verstandelijke beperking seksueel te hebben misbruikt. De verdachte is in verzekering gesteld.

De rechercheurs startten in januari van dit jaar een onderzoek nadat een ouder van het meisje de politie van het mogelijke misbruik informeerde. Onderzoek wees uit dat de verdachte, een huisvriend, het meisje gedurende 2 jaren misbruikt had. Het slachtoffer werd volgens richtlijnen gehoord in een speciaal daarvoor bestemde verhoorstudio. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt Tilburger aan voor opruiing

TILBURG In de Reitse Hoevenstraat hebben agenten vanmorgen een 46 jarige tilburger aangehouden voor opruiing. De man wenste op het bureau geen verklaring af te leggen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tijdens een bekeuringsituatie in de Reitse Hoevenstraat ruide de verdachte een overtreder op die op dat moment door een agent op de bon geslingerd werd. De verdachte riep tegen de overtreder dat hij zijn boekentas in het gezicht van de agent moest gooien. Toen de agent de man daarover aansprak vond de verdachte het nodig beledigende taal te uitten.

Politie deelt 28 bonnen uit bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het [politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen tussen 09.30 uur en 12.15 uur op het Wilhelminapark een algemene verkeerscontrole ingesteld. In totaal werden er 113 autos en 141 inzittenden gecontroleerd. Er werden 28 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Waalwijker gewond bij verkeersongeval

TILBURG Een 34 jarige automobilist uit Waalwijk raakte tegen 12.00 uur op de Hasseltrotonde gewond nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De man werd met nek- en hoofdklachten overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg.

De Waalwijker reed over de Ringbaan Noord en kwam uit de richting van de Ringbaan Oost. Voor hem in dezelfde richting reed een 73 jarige automobilist uit Diessen. Door de noodzaak van het verkeer remde de Diessenaar. De Waalwijker was op dat moment niet in staat zijn auto tijdig tot stilstand te brengen waardoor de aanrijding ontstond.

Minderjarige aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering

TILBURG De politie heeft vanmiddag tegen 12.00 uur in de Petrus Canisiusstraat een 17 jarige jongen afkomstig uit Gilze aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.
De verdachte was samen met twee vrienden op het terrein van een aldaar gevestigde school terwijl het drietal een toegangsontzegging had. Na een gesprek met de politie en de beheerders mocht het drietal vertrekken. Buiten het terrein van de school bleef de verdachte zich vervelend gedragen. Ook na vordering vertrok hij niet waarop hij aangehouden werd.

Auteur: Desiree Brabers