Time : 16:16:46
Date : 17 April 2007
Sender Name: Pressroom 80

Coolpolitics: El Khadraoui versus Dedecker

Weigeren je te laten trouwen door een zwarte schepen. Als Vlaamse Turk joelen voor het Turkse voetbalteam. Verkondigen dat alle allochtonen boelzoekers zijn. Op de tram met een paar vrienden kabaal maken in 't Arabisch om blanke bejaarden schrik aan te jagen. Wie is hier de echte Vlaming? Dat is de vraag in het Coolpolitics debat waarbij twee bekende politici strijden tegen twee bekende artiesten.

De vredelievende multiculturele samenleving is af en toe net zo ver te zoeken als varkensvlees in couscous. Is Vlaanderen meer dan bier, friet en de Vlaamse Leeuw? Kom naar 'Van Vreemdeling tot Vlaming', een knaller van een debat over Vlamingen, inburgering, uithuwelijking en broodjes kebab. Artiesten en politici gaan in de clinch over de toekomst van onze multiculturele samenleving. Uitdagende stellingen, heftige discussies en onthullende uitspraken: verbaal spektakel gegarandeerd.

Zaterdag 21 april, van 16 tot 17 uur, in het café van het STUK te Leuven (in het kader van de Maks!dag)

Presentatoren:
Gunter Lamoot
Otto-Jan Ham

Gasten:

Politici:
Saïd El Khadraoui (Sp.a, lid Europees Parlement)
Jean-Marie Dedecker (ex-VLD, nu lijst-Dedecker)

Artiesten:
Tom Helsen
Maurice 'Praga Kahn' Engelen

Over Coolpolitics:
Coolpolitics is een van oorsprong Nederlandse organisatie die projecten ontwikkelt op plaatsen waar jongeren zijn en die te maken hebben met maatschappelijke betrokkenheid, kennis en zingeving. Coolpolitics maakt onder andere TV-programma's, produceert events en publiceert in printmedia. De initiatiefnemers combineren eigen ervaringen uit de jongerencultuur met kennis uit de wetenschap. Deze unieke combinatie levert inhoudelijke en creatieve producties op. Coolpolitics werkt hierin ondermeer samen met MTV, Pukkelpop en Klasse. Met het debat in Leuven zet Coolpolitics haar eerste stappen op Vlaamse bodem. Meer info op www.coolpolitics.be

Voor interviews / reportages:
Pravda Pressroom - Tom Muysers - tel 03 231 31 51 - tom@pravdapressroom.be

URL: http://www.coolpolitics.be
http://www.pravdapressroom.be