300.000ste inschrijving KvK Haaglanden

24.04.2007 / 10:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kamer van koophandel haagl.

Kamer van koophandel haagl.

PERSBERICHT

Den Haag, 24 april 2007

300.000ste inschrijving KvK

Op vrijdagmiddag 20 april heeft in de Haagse regio de 300.000ste inschrijving plaatsgevonden bij de Kamer van Koophandel in Delft. Mevrouw ir. Eliana Khoury schreef haar bedrijf Virus Free Air (VFA) in. De medewerkers van de Kamer lieten deze bijzondere registratie niet ongemerkt voorbijgaan. Eliana Khoury werd feestelijk onthaald met een bos bloemen en een taart.

Virus Free Air werkt aan de ontwikkeling van een bijzonder elektrostatisch luchtzuiveringssysteem. Dit systeem heeft velen voordelen ten opzichte van de bestaande systemen. Door een uniek ontwerp worden bacteriën en virussen, ook kleiner dan 0,3 micrometer, direct gedood. Deze flora wordt dus niet opgespaard in een filter, wat bij veel gebruikelijke systemen het geval. is. Daarnaast is het systeem zelfreinigend waardoor het onderhoud minimaal is. Het systeem is toepasbaar in huidige airconditioningssystemen, maar is ook eenvoudig als op zichzelfstaand systeem te plaatsen. Het luchtzuiveringssysteem kan zowel industrieel worden ingezet, als huishoudelijk. In eerste instantie ligt de focus echter op toepassing in de zorgsector, met name in ziekenhuizen.

Vorig jaar behaalde Eliana met dit concept een gedeelde eerste plaats in de business plan competitie georganiseerd door Yes! Delft. Met deze hoofdprijs patenteerde zij haar vinding. Na het afronden van haar studie Biochemical Engineering aan de TU Delft is zij de eerste en enige vrouwelijke technostarter bij Yes! Delft.

Naast het doorontwikkelen van het systeem richt VFA zich in de komende periode op het vinden van investeerders en partners die kunnen helpen bij het bouwen van een prototype. Meer informatie over VFA is beschikbaar via www.vfatechnology.com.

Van de 300.000 geregistreerde bedrijven, verenigingen en stichtingen sinds het begin van de telling in 1921, zijn er nog 86030 bedrijven actief. Met de inschrijving van VFA is onze regio weer een innovatief bedrijf rijker. De Kamer van Koophandel helpt ook innovatieve starters graag op weg. Via de website www.kvk.nl/technostartersspreekuur zijn partijen te vinden die zich verenigd hebben om innovatieve starters op een veilige manier te helpen bij het ontwikkelen van produkten en het starten van een eigen bedrijf.


---

Noot redactie,