Politie Groningen

Dinsdag 24 april 2007

Provincie Groningen, 24-04-2007

Groningen: 40 cds uitgedeeld Twijfel niet, ken je Limiet

Maandagmiddag zijn tijdens de startactie van de snelheidscontroles 40 cds uitgedeeld aan automobilisten die zich keurig aan de snelheid hielden. De snelheidscontroles vinden plaats in het kader van de campagne Twijfel niet, ken je limiet. In totaal zijn 350 autos gecontroleerd. Vijf automobilisten reden te hard en kregen een bekeuring. Zij kregen geen cd, maar werden wel gewezen naar de website www.kenjelimiet.nl. De automobilisten die wel een cd kregen, reageerden over het algemeen zeer enthousiast. Een aantal draaide de cd zelfs al direct in de auto. De controles gaan zeker de komende twee weken nog door. Vandaag wordt onder andere gecontroleerd op de Hooilandseweg (N363) in Roodeschool.

Groningen: autogordelcontrole

De politie heeft maandagmiddag op de Bedumerweg automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Er werden tachtig autos gecontroleerd. De automobilisten kregen een voorlichtingsfolder mee over het gebruik van de autogordel. Vijf automobilisten droegen geen autogordel en kregen een bekeuring van 75 euro. Een snelheidscontrole leverde zeven bekeuringen op.

Groningen: fietser zonder licht onder invloed

Een 61-jarige man uit Groningen is maandagnacht aangehouden. Hij fietste zonder verlichting en slingerend over de Molukkenstraat. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Hij moest verder lopen vanwege zijn drankgebruik. Na een rondje rijden, zagen de agenten hem weer. Niet lopend, maar fietsend. Dit keer had wees een blaastest uit dat hij onder invloed was. Op het bureau bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsendief gepakt

De politie heeft maandagnacht in de Star Numanstraat een 43-jarige fietsendief aangehouden. Agenten zagen hem op een nieuwe fiets fietsen en toen hij hen zag, ging hij er als een speer vandoor. Hij kon toch in de kraag gevat worden en het slot bleek geheel vernield te zijn. Hij vertelde de fiets te hebben gevonden. Hij werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Ook had de man allerlei gereedschap bij zich. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man overlopen bij inbraak

Een 24-jarige Stadjer is maandagnacht aangehouden voor poging inbraak. Een bewoner hoorde een aantal harde knallen, vervolgens glasgerinkel en schakelde de politie in. Agenten troffen een vernielde schuttingdeur en een kapotte ruit van een achterdeur bij een woning aan de Hiddemaheerd. Onderzoek in de omgeving leverde een verdachte op. Hij hield zich schuil onder grote coniferen. Hij werd ingerekend en de politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: inbraak tankstation

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een tankstation aan de Van Stolbergweg in Veendam. Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken bij het bedrijf. De daders hebben een hoeveelheid tabakswaren weggenomen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. De eigenaar van het tankstation doet aangifte van de inbraak.

Bellingwolde: hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Hamsterweg in Bellingwolde is maandag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 300 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De bewoner van het pand zal nog gehoord worden.

Veendam: bromfietser in overtreding

Een 17-jarige bromfietser uit Nieuwe Pekela is maandagmiddag op de Julianalaan in Veendam staande gehouden. De jongen reed zonder helm op een bromfiets. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Voor beide overtredingen heeft de jongen een bekeuring gekregen. De bestuurder is niet de eigenaar van de bromfiets. De eigenaar van de bromfiets krijgt een proces-verbaal, omdat de bromfiets geen geldig kenteken had. De politie onderzoekt nog of de bromfiets wel verzekerd is.

Boerakker: rijden onder invloed

Een 61-jarige automobilist uit Enschede moest maandagnacht op de Boerakkerweg in Boerakker zijn rijbewijs inleveren. De man bleek bij controle onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: snelheidscontrole

De politie heeft maandag op de Auwemalaan in Leek een
snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.