Provincie Utrecht

domotica en zorg op afstand

EUR 750.000 voor domotica en zorg op afstand

24-4-2007 -

Woningcorporaties en zorgaanbieders hebben vaak goede ideeën om zelfstandig wonen van kwetsbare groepen mogelijk te maken. Domotica en zorg op afstand kan mensen ondersteunen bij het langer thuis blijven wonen. De provincie wil innovatieve woon-zorgprojecten binnen de provincie Utrecht ondersteunen door een financiële impuls te geven van maximaal EUR187.500 per project. Hiervoor dienen woningcorporaties samen met zorgaanbieders een projectplan in te dienen. In totaal stelt de provincie een bedrag van EUR 750.000 ter beschikking.

Momenteel lopen al drie pilotprojecten domotica en zorg op afstand in de provincie Utrecht. Eind april gaat een nieuwe subsidieronde van start, waarmee de provincie de verdere invoering van domotica wil bevorderen. Alleen plannen die betrekking hebben op domotica en zorg op afstand komen voor subsidie in aanmerking. Woningcorporaties en AWBZ-toegelaten zorgaanbieders dienen een gezamenlijk projectplan op te stellen. Screen to screen contact tussen bewoner en hulpverlener is een belangrijke voorwaarde waaraan alle projecten moeten voldoen. Ondersteuning van het project door de betreffende gemeente(n) is een voorwaarde. Op de provinciale site (www.provincie-utrecht.nl/welthuis) is de subsidieverordening met alle voorwaarden te vinden. Tevens is daar het aanvraagformulier inclusief format projectplan te vinden. Indiening van de projectplannen kan tot 15 september 2007.

De tijdelijke subsidieregeling Toekomst Thuis is onderdeel van het programma Wel Thuis! waarmee de provincie wil stimuleren dat mensen met de nodige zorg zolang mogelijk zelfstandig in hun eigen buurt kunnen blijven wonen.

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon 030 258 2623