Gemeente Ede

nummer 79 / Ede, 24 april 2007

Velden op sportpark t Meulenveld in Harskamp worden verbeterd

De plaatselijke voetbalvereniging s.v. Harskamp kampt al jaren met zeer beperkte wedstrijd- en trainingsfaciliteiten op het sportpark. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten om twee velden te verbeteren.

Het wedstrijd(B)-veld en de aansluitende trainingsveldje zijn slecht van kwaliteit, terwijl de trainingshoek bovendien erg klein van afmeting is. Vaak wordt er noodgedwongen en meer dan verantwoord is, uitgeweken naar het hoofd(A-)veld. Beide velden worden gerevitaliseerd en zodanig ingericht dat trainingen en wedstrijden beter worden gefaciliteerd.

Burgemeester en wethouders hebben op 24 april jl. besloten aan dit project medewerking te verlenen en hiervoor de benodigde gelden beschikbaar te stellen. De financiële ruimte om dit project nu in 2007 te kunnen uitvoeren, is eerder al door de raad gereserveerd bij de vaststelling van de programma-begroting 2007/2010 in november 2006. Onder de noemer Kwaliteitsverbetering binnen-/buitensport fase III is toen op basis van een prioriteitstelling aangegeven aan welke sportprojecten de komende jaren worden uitgevoerd. Het project Harskamp maakt daarvan deel uit.

De werkzaamheden in Harskamp worden in juni a.s. opgestart. Na een periode van 4 à 5 maanden herstel en ingroei van de grasmat, kunnen de velden vermoedelijk in het (late) najaar van 2007 weer worden bespeeld. In de tussentijd heeft s.v. Harskamp over de programma-indeling al afspraken gemaakt met de KNVB en wordt er, voor zover gewenst, uitgeweken naar sportterreinen van het nabij gelegen Defensieterrein. Ook met de Defensie autoriteiten zijn afspraken gemaakt.