Gemeente Beek


Gratis service Bieb aan Huis

BiblioNova en Partners in Welzijn werken samen

Als u door gezondheidsproblemen niet in staat bent om zelf naar de bibliotheek te gaan, dan is Bieb aan Huis wellicht iets voor u. Bieb aan Huis brengt namelijk de boeken bij u thuis. En niet alleen boeken maar ook tijdschriften, gesproken boeken, cds, dvds en alles wat de bibliotheek verder te leen heeft. Bieb aan Huis is bedoeld voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek. Deelname is gratis, u betaalt enkel het lidmaatschap van de bibliotheek.

Wanneer u zich aanmeldt voor Bieb aan Huis wordt u bezocht door een medewerker van BiblioNova en een medewerker van Partners in Welzijn. Uw wensen worden besproken en er worden praktische afspraken gemaakt over hoe vaak, wanneer en wat u zou willen lenen, bijvoorbeeld het soort boeken dat u graag leest.

Op de afgesproken tijdstippen, doorgaans eenmaal per 4 weken, worden de boeken door een vrijwilliger van Bieb aan Huis bij u bezorgd. Als dat gewenst en mogelijk is, kunt u ook samen met de vrijwilliger naar de bibliotheek gaan.

Wanneer u dat gezellig vindt heeft de vrijwilliger tijd om samen met u een kop koffie te drinken en een praatje te maken, bijvoorbeeld over het boek dat u net gelezen heeft. En als u dat wenst, bijvoorbeeld omdat u slechtziend bent, kan de vrijwilliger u ook voorlezen.

Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht bij de consulent educatie in de hoofdvestiging van BibliNova, tel. 046 - 477 08 76, in een van de vestigingen van BiblioNova in de buurt en bij Partners in Welzijn.

Voor inwoners van Stein, Beek en Schinnen: Partners in Welzijn Beek, tel. 046 - 428 80 60.
Voor inwoners van Sittard, Geleen en Born: Partners in Welzijn Geleen, tel. 046 - 423 53 35.