Inspectie Verkeer en Waterstaat


24 april 2007: Inspectiediensten checken vuurwerk bij evenementen

Afvoer van vuurwerk en importmeldingen zijn deze zomer belangrijke aandachtspunten bij inspecties van professioneel vuurwerk tijdens evenementen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat en de VROM-inspectie controleren tijdens het evenementenseizoen gezamenlijk de naleving van de veiligheidsregelgeving voor vuurwerk. Koninginnedagfeesten, het Oerol Festival en de Nijmeegse Vierdaagse zijn voorbeelden van evenementen die bezocht zullen worden.

Foto van vuurwerk

Signalen die bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat binnengekomen zijn over slordige afvoer van overgebleven of niet afgegaan vuurwerk zijn de reden dat de inspectie hier dit jaar extra op controleert. Het vervoer van vuurwerk moet voldoen aan internationale regels voor het transport van gevaarlijke stoffen (ADR). De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de naleving hiervan.

Niet afgegaan vuurwerk is gevaarlijk en moet na afvoer op veilige wijze vernietigd worden, zodat het niet via een alternatief circuit bij de burger terechtkomt. De VROM-Inspectie toetst nadrukkelijk de importmeldingen van het evenementenvuurwerk op aard en hoeveelheden. Hiermee wordt de invoer van niet toegestaan consumentenvuurwerk, onder het mom van evenementenvuurwerk, voorkomen.

24-4-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement