Openbaar Ministerie

Verdachten schietincident Event Plaza in bewaring

Den Haag, 12 april 2007

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie de afgelopen dagen intensief onderzoek verricht naar aanleiding van het schietincident op tweede paasdag in Rijswijk bij Event Plaza. Bij dit schietincident raakte een 37-jarige Hagenaar zwaar gewond.

In het onderzoek zijn in totaal 9 personen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij vechtpartijen tijdens en na het feest. Het schietincident was het gevolg van één van deze vechtpartijen. Drie verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een 24 jarige man uit Rotterdam is voorgeleid op verdenking van poging tot moord van het slachtoffer. Hij heeft inmiddels bekend te hebben geschoten. Twee andere verdachten (mannen van 18 en 30 jaar uit Den Haag) waren betrokken bij vechtpartijen en zijn voorgeleid op verdenking van het plegen van openlijk geweld. De rechter-commissaris heeft de vermoedelijke schutter en de 30 jarige man uit Den Haag in bewaring gesteld.

De zes overige aangehouden personen zijn gisteren en vandaag in vrijheid gesteld. Van hen blijft vooralsnog een drietal verdachte. Het slachtoffer ligt nog op de intensive care.